Saramura de peste

Postat de simona72 in Peste
11 Iun 2016 | 10490 vizualizari
Saramura de peste

Pregatita acasa cat si in natura, la iarba verde, saramura de peste este absolut delicioasa, inlocuieste cu succes gratarul. Daca suntem nevoiti sa stam in casa si vremea nu ne permite sa facem gratar, atunci folosim o tigaie tip gril. Dar daca vremea e frumoasa, vrem sa ne relaxam in natura si sa mai si mancam ceva bun, atunci totul se schimba. Nu avem nevoie decat de  peste proaspat, cateva mirodenii, legume si un foc bun. Am folosit un peste ieftin, macroul este preferatul meu, iar pentru baieti am cumparat levrek, care si acesta este cam la fel de ieftin ca si macroul. Important este sa fie proaspat…Cu putina rabdare va garantez ca picnicul se transforma intr-o experienta gastronomica si cu siguranta veti dorii sa repetati figura…

Ingrediente

2 bucati macrou

  • 2 bucati levrek
  • Sare si piper proaspat macinat
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • Pentru sosul de saramura:
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 400 gr rosii (de preferat rosii grase de gradina, eu am folosit cherry…doar deastea am gasit)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta vin alb demidulce

Mod de preparare

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe gratar/gril, atunci taiati capul si/sau coada. Daca merg la picnic, eu ii pregatesc de acasa, ii pun la pastrare intr-o geanta frigorifica pana le vine randul…Se stropesc pestii cu putin ulei de masline se pudreaza cu sare si piper proaspat rasnit si se freaca usor pe toate partile. Se lasa 1 ora la rece.

Daca suntem la picnic eu am facut in felul urmator: am luat o tigaie de acasa, mai veche(s-a nimerit sa fie una gril) si in ea am facut sosul pentru saramura. Pestii i-am prajit in suporturile speciale de peste pentru gratar (vezi foto). Sunt chiar ok, nu te temi ca se rupe pestele cand il intorci si se manevreaza foarte usor…Deci, prajim pestele la gratar pe o parte si pe alta. Aproximativ 10 minute pe o parte si alte 10 minute pe cealalta parte…asta in fuctie si de puterea jarului. Pestele sa fie patruns, sa aibe dungile si gustul fumului de gratar. Mie personal imi place focul de lemne, fara carbuni, are alt gust…

Legumele, spalate de acasa, le punem pe gratar sa se prajeasca, respectiv ardeii capia, ardeiul iute si rosiile. Curatam ardeii capia de coaja+seminte si ii taiem cubulete nu foarte mici. Rosiile le curatam si pe ele de coaja si le taiem in jumatati, iar ardeiul iute curatat de coaja si seminte, taiat marunt. Punem legumele taiate in tigaie, adaugam apa si vinul alb si lasam sa fiarba pana rosiile incep sa se zdrobeasca usor atunci cand le apasam cu furculita, aproximativ 15 minute. La final adaugam ceapa verde taiata rondele, usturoiul taiat marunt, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba sosul inca 5-8 minute pana sosul  incepe sa scada. O parte din rosii le zdrobim usor cu fruculita sa dam consistenta sosului. Cand sosul este gata adaugam pestii si ii lasam 3-4 minute pe o parte si pe alta, sa se intrepatrunda aromele. Gata!! Servim cu pofta cu paine prajita sau mamaliga si un pahar de vin alb la sfarsit. Yamiii!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2016, 10:14
ca cam buna zic, dar e mancata...
la 11.06.2016, 10:15
buna buna
la 11.06.2016, 11:02
Ce bine arata
la 11.06.2016, 11:16
ce bunatate!vin sa pap
la 11.06.2016, 11:20
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking