Ingrediente
- Ingrediente Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)
- 2 bucati mari de peste proaspat (raza)
- 4-5 cartofi albi
- 1 ceapa mare
- 3 rosii
- putin ardei gras (verde si rosu)
- putin ardei iute
- patrunjel verde
- ulei de masline, sare piper, pasta de rosii
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)
Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si cartofii si ii taiem felii mai groase.
Ceapa se curata si se taie felii, ardeii la fel si usturoiul feliute si el.
Intr-o cratita punem un strat de cartofi, presaram ceapa, ardei, usturoi si rosii (am avut rosii cherry si din conserva, am amestecat; presaram cu putin patrunjel verde, pasta de rosii, sare, piper si ulei de masline. Asezam pestele deasupra, apoi mai punem un strat de cartofi + rosii + sare + ardei si ardei iute; presaram iar cu patrunjel verde si stropim cu ulei de masline .
Turnam apa calduta pana acopera usor, apoi dam la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi reducem focul si lasam sa fiarba acoperit cca 15 minute (pana se inmoaie cartofii).
E bun cu paine tare sau prajita si usturoi.
E important sa nu amestecam in mancare, servim cu grija in farfurie.
Vezi si reteta de Peste cu curry.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|