Ingrediente
- 1 dovlecel mai mare 1,200 kg
- 250 g usturoi
- 2-3 ardei iuti (optional)
- 100ml ulei
- o lingura rasa sare
- 3 linguri varf zahar
- 100 ml otet 9%
- o foaie de dafin
- 1-2 lingurit piper macinat
- 2-3 linguri pasta de rosii
Mod de preparare
Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.
Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .
Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la foc mic 45 min, amestecand din cand in cand.
Curatam si spalam usturoiul si-l trecem prin presa de usturoi si -l adaugam peste sos ,mai adaugam si foaia de dafin si mai fierbem sosul 5 minute,spre sfarsit adaugam otetul lasam inca 1-2 minute .
Repartizam sosul in borcane sterilizate si infiletam cu capace la fel sterilizate.
Dam sub patura pana se racesc complet.
Sosul este gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|