Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya in Sosuri
29 Oct 2021 | 3581 vizualizari
Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Am revenit cu alta reteta de sos picant ,de data aceasta din dovlecel . Daca aveti ramas ratacit un dovlecel mai mare  si mai copt,transformati-l imediat in sos picant. La fel si ca si cel precedent de gogonele , reteta aici,este la fel de bun.  

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare 1,200 kg
  • 250 g usturoi
  • 2-3 ardei iuti (optional)
  • 100ml ulei
  • o lingura rasa sare
  • 3 linguri varf zahar
  • 100 ml otet 9%
  • o foaie de dafin
  • 1-2 lingurit piper macinat
  • 2-3 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.

Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .

Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la foc mic 45 min, amestecand din cand in cand.

Curatam si spalam usturoiul si-l trecem prin presa de usturoi si -l adaugam peste sos ,mai adaugam si foaia de dafin si mai fierbem sosul 5 minute,spre sfarsit adaugam otetul lasam inca 1-2 minute .

Repartizam sosul in borcane  sterilizate si infiletam cu capace la fel sterilizate.

Dam sub patura pana se racesc complet.

Sosul este gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sos aioli (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Sos aioli (reteta video)

Intr-un mini robot de bucatarie punem galbenusul de ou, zeama de lamaie, cateii de usturoi, mustarul si putina sare. Mixam totul pana ce usturoiul s-a maruntit foarte bine. Adaugam apoi uleiul,...

Citeste continuarea

Pasta de susan preparata in casa - Tahini

Postat de merisor67

Pasta de susan preparata in casa - Tahini

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan. Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă. Dacă se ard,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2021, 14:08
la 29.10.2021, 15:16
la 29.10.2021, 17:32
Interesant sosul!
la 29.10.2021, 17:41
la 29.10.2021, 17:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking