18

Postat de Mutulica in Cu de toate
22 Iun 2015
18

Cand am implinit 18 ani am primit un tort si articole de imbracaminte. N-am avut parte de petrecere cu invitati pentru ca, desi aveau posibilitati, parintilor mei proveniti din familii numeroase pur si simplu nu le trecea prin cap asa ceva iar eu nu am fost invatat sa cer si rareori am facut-o. La 18 ani nu pot sa spun ca am devenit adult deoarece eram dependent financiar de parinti, lucru subliniat de tatal meu inca de cand am implinit 16 ani, varsta la care el deja era angajat.

Si atunci erau beizadele dar cel mai extravagant cadou pe care il primeau era o mica vacanta intr-o statiune si dreptul de a imprumuta masina parintilor. Eu nu am avut niciun drept si mi s-a spus ca trebuie sa muncesc ca sa am ceva. Eram norocos:trebuia doar sa invat pentru a-mi castiga banii de buzunar. Azi, cand implinesc 18 ani, pana si fetele au de multa vreme o panoplie de poze cu baieti in patul lor (bustul gol este pentru sugestiile finute) sau imagini clare si explicite postate pe feisbuc la care se uita probabil plini de mandrie si parintii pentru ca moravurile se schimba odata cu trecerea anilor. Mie mi-a batut mama obrazul cand a venit la mine neanuntata o fata de a carei pasiune nici eu nu stiam: nu eram usa de biserica si sunt dator unor prieteni mai dezghetati dar fetele nu erau o preocupare pentru ca trebuia sa-mi construiesc un viitor.

Anii au trecut si nu s-au schimbat decat discrepantele dintre cei ce au si cei ce spera.

Cei care astazi au fac tot posibilul ca prosperitatea lor sa fie cat mai vizibila si-si cadorisesc copiii cu masini de lux ce vorbesc in locul odraslelor atunci cand doresc sa cucereasca o fata. Chiar si parintii cu posibilitati modeste se simt obligati si fac tot felul de compromisuri pentru a le oferi copiilor un cadou cat mai vizibil la implinirea varstei majoratului.Tinerii stiu ca li se cuvine si-si traiesc viata la intensitate maxima fara a mai avea timp de altceva.Unii imi par a arata ca mine la 30 de ani!... 

In sufletul celor mai putin norocosi se nasc frustrari care nu stiu daca vor fi vreodata eliminate prin munca cinstita. Nici macar nu stiu daca munca mai este nobila! Si nici macar nu mai stiu ce delimiteaza aceasta borna: 18.

Foto

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking