3 modalități prin care poți ține diabetul la distanță

Postat de ThePublicAdvisors in Cu de toate
20 Oct 2015

Diabetul este o tulburare a metabolismului ce este determinată de producția insuficientă de insulină a organismului, fie moștenită genetic, fie provocată de o viață sedentară sau de o dietă nesănătoasă. Pentru că această boală afectează din ce în ce mai multe persoane în întreaga lume, medicii specialiști vin cu recomandăride care să ținem cont dacă vrem să îi prevenim apariția.

O greutate corporală în limitele normale scade șansele de apariție a diabetului

Obezitatea este una dintre cele mai frecvente cauze ale apariției diabetului. Din cauza faptului că excesul de kilograme conduce la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, corpul primește semnale eronate care dereglează producția de insulină. În aceste situații, sportul și mișcarea în aer liber sunt activități recomandate cu tărie de către diabetologi.

Un pahar de bere, un posibil aliat împotriva diabetului de tip II

Studii efectuate de cercetători spanioli au demonstrat că datorită conținutului său de micro și macronutrienți, berea, consumată moderat și însoțită de o dietă bogată în legume, fructe și pește (dieta mediteraneană), poate reduce riscul apariției diabetului.

Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea știe, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngrașă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de alta parte, ingredientele berii au proprietăți benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier și calciu al berii, berea putând să facă parte dintr-un stil de viață sănătos.”, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Mesele bogate în fructe și legume

 

Pentru a echilibra conținutul de glucoză din sânge, consumul zilnic de fructe și legume este extrem de indicat persoanelor predispuse la diabet. În plus, daca dieta este completată și cu alimente bogate în fibre, precum nucile și alunele, riscul apariției acestei afecțiuni scade cu până la 21%.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking