5 alimente care trebuie consumate zilnic

Postat de aalliinnaa07 in Alimente
1 Iun 2012
5 alimente care trebuie consumate zilnic

1. Legume verzi - specialistii sustin ca acestea sunt produse miraculoase! Legumele verzi ca: salata, ardeii, spanacul, broccoli sau varza sunt bogate in nutrienti, vitaminele A si C si scad considerabil riscul de cancer. O singura portie de legume verzi pe zi poate preveni diabetul si hipertensiunea.

 

2. Nuci - Multi nutritionisti recomanda nucile, dar si alunele sau migalele pentru ca sunt bogate in fibre. Acestea usureaza procesul de digestie si daca le consumi dupa-amiaza, ca si gustare, nu vei mai simti pofta de dulce. In plus, vei manca mai putin la cina!

 

3. Ceapa - Studiile demonstreaza ca un consum regulat de ceapa reduce simptomele astmului si riscul de cancer de stomac. Puteti adauga ceapa la supe, mancaruri sisalate si este un beneficiu imens pentru sanatatea voastra.

 

4. Cereale integrale - Produsele rafinate ca orezul, pastele si painea alba si-au pierdut 90% din valoarea nutritionala in procesul de rafinare. Consumati orez brun, produse din faina integrala, cereale fara adaos de zahar sau fructe uscate si paste integrale sau spaghetti. Acestea iti subtiaza silueta si reduc depozitul de grasime din regiunea abdominala.

 

5. Iaurt - Daca vei consuma iaurt zilnic, ti se va imbunatati considerabil digestia. Asta daca stii sa alegi produsele cele mai bune! Uita-te pe eticheta si cumpara un iaurt slab, cu putine grasimi, pe care scrie "culturi active" si bogat in vitamina D, pentru a preveni osteoporoza.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking