5 preparate traditionale romanesti pe care le poti pregati rapid

Postat de Bucataras in Cu de toate
25 Sep 2020
5 preparate traditionale romanesti pe care le poti pregati rapid

Oricât de mult îți plac pastele și pizza italienilor sau vreun preparat exotic pe care l-ai testat la restaurant și apoi l-ai făcut acasă, mereu te întorci la câte o mâncare tradițională românească care, parcă este mai gustoasă și te încântă mai mult decât orice altceva. Până la urmă, bucătăria românească este cea cu care am crescut și mereu ne va aminti de copilărie și de vremuri în care eram cu toții lipsiți de griji. Iar când vorbim de bucătăria românească, primul gând ne zboară la cârnații delicioși, proaspeți sau uscați, pe care îi făceau bunicii noștri. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să găsești să cumperi gata făcut. Îi poți prepara și tu cu un aparat de umplut cârnații. Vei vedea că e simplu și rapid, dacă ai o ustensilă specială pentru așa ceva. Mai ai nevoie doar de o rețetă pe care ți-o dăm noi, alături de alte patru rețete de preparate tradiționale românești pe care le poți face repede și fără bătaie de cap, alese dintr-o listă vastă de recomandări.

 

Iată cele 5 rețete:

 Cârnați de casă

 Ai nevoie de:

 ●     3 kilograme de carne tocată de porc, pulpă sau ceafă

●     100 de grame de usturoi

●     sare, piper, boia

●     intestine subțiri

 

Secretul cârnaților savuroși constă în grăsime, așa că, atunci când toci carnea, lasă și bucățile grase pe care în mod normal le-ai îndepărta. În carnea tocată adaugi usturoiul pisat și sare după gust, după care amesteci bine și lași compoziția să se „odihnească” jumătate de oră, timp în care sarea se topește, iar carnea este pătrunsă de aroma de usturoi. Apoi se adaugă piper măcinat și boia, dulce sau iute. Compoziția este gata, rămâne doar să formezi cârnații cu mașina specială. Cârnații se pot consuma prăjiți la tigaie sau afumați.

 

Mici de casă

 ●     500 de grame de carne tocată amestecată, de vită, porc și oaie, în proporții egale

●     200 mililitri de zeamă de oase de vită

●     3 căței de usturoi;

●     jumătate de linguriță de bicarbonat

●     sare, piper, cimbru, ienibahar, boia

 

Carnea trebuie tocată foarte fin, pentru că astfel este bine pătrunsă de condimente. Adaugă sarea, piperul, boiaua, cimbrul și ienibaharul și amestecă bine adăugând treptat și zeama de oase, după care pui usturoiul pisat foarte mărunt și amesteci din nou. La final, adaugi bicarbonatul și amesteci iar. Secretul este să pregătești această compoziție cu câteva ore înainte de a pune mici pe grătar.

 

Plăcintă cu carne

 Ai nevoie de:

 

●     500 de grame de carne tocată de porc sau vită și porc

●     1 ardei roșu

●     1 ardei galben

●     1 ceapă roșie

●     cimbru

●     50 de grame chimen

●     1 ou

●     1 gălbenuș pentru uns

●     50 de mililitri de ulei de floarea-soarelui

 

Legumele se toacă mărunt și se pun la călit cu ulei într-o tigaie timp de câteva minute, după care se adaugă carnea condimentată în prealabil. În tigaie se mai adaugă și puțină apă și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce apa a scăzut, se ia tigaia de pe foc și se adaugă în compoziție oul. Se așază o foaie de plăcintă în tavă, se adaugă compoziția și se acoperă cu altă foaie care se unge cu gălbenușul bătut. Plăcinta se lasă la cuptor între 50 de minute și o oră.

 

Cașcaval pane

 Ai nevoie de:

 

●     300 de grame de cașcaval

●     2 ouă

●     8-10 linguri de făină

●     8-10 linguri de pesmet

●     sare

●     ulei

 

Taie cașcavalul în felii dreptunghiulare, groase de aproximativ 1 centimetru. Feliile trebuie stropite cu un pic de apă, apoi se trec prin făină pe ambele părți, după care se „tăvălesc” prin ouăle bătute cu un pic de sare, apoi prin pesmet, în așa fel încât să fie acoperite uniform. Cașcavalul se prăjește în baie de ulei pe ambele părți, câteva minute, până se rumenește ușor.

 

Șnițel din piept de pui

 ●     1 piept mare de pui

●     sare

●     piper

●     100 de grame de făină

●     3 ouă

●     150 de grame pesmet

●     ulei de floarea-soarelui

 

Taie pieptul în felii subțiri și condimentează-l cu sare și piper. Trece feliile de pui prin făină, acoperindu-le bine pe ambele părți, apoi prin ouăle bătute cu un pic de sare și, în final, prin pesmet. Se pun la prăjit în tigaia în care uleiul a fost în prealabil încins. Se lasă la prăjit câteva minute pe fiecare parte, până ce crusta se rumenește.

 

Foto: Pexels

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking