5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras
12 Mai 2024
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea:

1. Gorgonzola este o brânză care este o sursă de vitamine A, B2, B6 și B12. Vitamina B6 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și imunitar, în timp ce vitaminele B6 și B12 contribuie la formarea normală a globulelor roșii.

2. Gorgonzola DOP poate avea un efect pozitiv asupra bunăstării mintale, deoarece este bogata în vitamina A, B12, folat, calciu, fosfor, zinc și, mai ales, în triptofan. Triptofanul este un aminoacid implicat în sinteza serotoninei, cunoscută și ca „hormonul fericirii”, și a melatoninei, care pare să moduleze ritmul somn-veghe. O porție de 50 g de Gorgonzola DOP oferă organismului aproape de două ori mai mult triptofan decât un pahar de lapte de 125 ml.

3. Brânza Gorgonzola DOP este făcută fără adaos de aditivi sau conservanți.

Citește și: REȚETA ROMANTICĂ A BRÂNZEI GORGONZOLA

4. Știați, de exemplu, că Gorgonzola DOP este o brânză naturală fără lactoză*? (*mai puțin de 0,1g/100g, o consecință naturală a procesului tipic de producție. Conține galactoză.”). Lactoza este digerată de organism datorită enzimei lactază, a cărei activitate la unii oameni poate fi afectată. În Gorgonzola DOP, lactoza este consumată de bacteriile lactice în timpul fermentației.

5. Datorită activității proteolitice a lui Penicillium, Gorgonzola este una dintre cele mai ușor digerabile brânzeturi Gorgonzola este bogată în calciu și fosfor, care contribuie la stabilizarea unui metabolism energetic normal și ajută la funcționarea normală a membranelor celulare.

Citește și: CUM RECUNOȘTI O BRANZĂ GORGONZOLA DE CALITATE. CARE ESTE SEMNUL CE DIFERENȚIAZĂ PRODUSELE!

În timpul procesului de preparare și maturare a brânzei gorgonzola, microorganismele tipice acesteia contribuie la formarea unei game largi de peptide mici și aminoacizi liberi, care pot fi ușor asimilați și utilizați. Acești compuși, împreună cu cei nutritivi prezenți în lapte, fac din brânza Gorgonzola un aliment cu siguranță potrivit pentru dieta unui sportiv.

SURSA https://en.gorgonzola.com/columns/

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking