5 secrete pentru briose delicioase si colorate

Postat de Bucataras in Cu de toate
12 Iun 2020
5 secrete pentru briose delicioase si colorate

Ușor de făcut și delicioase, brioșele reprezintă desertul perfect pentru orice ocazie. Fie că îți vin prieteni în vizită, vrei să-i faci o surpriză cuiva drag sau se anunță o petrecere cu pretenții, cu brioșele vei avea succes în orice situație și vei câștiga și timp pentru tine.

 Deja știi că sunt ușor de făcut, iar rețetele sunt nenumărate, dar ce trebuie să faci ca ele să arate foarte bine și să faci impresie chiar și în situații speciale?

 Noi îți împărtășim cele cinci secrete ale noastre pentru brioșe perfecte.

  1.  Asigură-te că ai ustensilele potrivite

 

Înainte de a te apuca efectiv de treabă, pregătește-ți ustensilele necesare. Ai nevoie doar de câteva, iar noi îți vom spune la ce anume să fii atentă pentru a-ți asigura succesul.

 În primul rând, îți trebuie un cântar de bucătărie, pentru că respectarea strictă a rețetei este esențială, apoi ai nevoie de un termometru cu care să măsori temperatura de coacere și un ceas, să le ții la cuptor exact cât trebuie, niciun minut în plus sau un minus - doar așa te vei asigura că aluatul va rămâne pufos și delicat.

 Apoi ai nevoie de formele potrivite, pentru că vrei ca brioșele tale să arate precum cele din reviste. Poți să folosești hârtiile speciale, dar mai sigur și mai sănătos este să utilizezi formele metalice. Brioșa ta va fi perfect conturată și nu riști să rămână lipită. În plus, formele metalice sunt refolosibile, le vei avea mereu în bucătărie și astfel vei fi pregătită pentru situații neprevăzute.

 

  1. Folosește unt

 

Pentru ca brioșele tale să fie fragede și delicioase este necesar să folosești unt, de preferat cel cu peste 80% grăsime. Dacă vreo prietenă îți dă „un pont” și îți sugerează să înlocuiești untul cu altceva, nu trebuie să o asculți. Doar untul de bună calitate garantează un gust bun și o prăjitură fragedă.

 În cazul în care constați în ultimul moment că ai rămas fără unt, poți să utilizezi ulei. Are aproape aceleași rezultate și este mai ieftin decât untul.

 

  1. Aromele de calitate sunt esențiale

 

Gustul perfect este dat de aromele de bună calitate și, prin urmare, ar trebui să uiți de înlocuitorii chimici. Dacă rețeta ta implică vanilia, atunci folosește semințele de la un baton. În cazul în care ai nevoie lămâie, rade coaja de pe un fruct, iar dacă vrei aromă de ciocolată, folosește ciocolată adevărată și nu o înlocui cu cacao. Cu ciocolată topită textura prăjiturii tale fi fi plăcută, pe când blatul cu cacao va fi mai uscat.

 Nu doar aromele trebuie să fie de calitate, ci și făina, zahărul sau praful de copt - aceasta este recomandarea făcută de cei mai buni cofetari. Dacă ai grijă la ingrediente, ai garanția că brioșele tale vor fi gustoase și fragede.

 

  1. Decorează-le după ce se răcesc

 

Dacă până în acest punct ai respectat tot ce ți-am spus, mai ai foarte puțin până la finalul perfect. După ce ai scos brioșele din cuptor, învelește-le ca să nu se usuce și decorează-le abia după ce s-au răcit. Decorarea cu glazuri poate fi amânată mai aproape de momentul servirii.

 Pentru decorarea brioșelor îți recomandăm două glazuri. Prima este cea făcută cu unt, zahăr pudră și vanilie, iar a doua este una la care adaugi albușuri de ou bătute spumă pe lângă ingredientele folosite la prima variantă. Prima rezistă mai bine pe prăjitură, iar cea de-a doua este mai pufoasă.

 Ca să aplici glazura cât mai frumos, folosește pungile de patiserie cu capete de diverse forme.

 

  1. Rezultate spectaculoase cu coloranți alimentari sau naturali

 

Dacă vrei brioșe cu adevărat speciale, colorează glazura folosita pentru decor. Fie că utilizezi coloranți alimentari sau naturali, rezultatul va fi la fel de spectaculos. Astfel, dacă nu ai la îndemână coloranții speciali, te poți baza pe zmeură sau căpșuni pentru roz și roșu, pe spanac pentru verde sau pe portocală pentru galben. De asemenea, glazura poate fi colorată și cu ciocolată topită.

 

FOTO: Unsplash

 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking