8 motive să mâncăm regulat pește

Postat de RODIMUR in Alimente
22 Iun 2017
8 motive să mâncăm regulat pește

Atât nutriționiștii, cât și medicii spun că peștele este un aliment sănătos prin excelență și contribuie la o alimentație echilibrată. Iată cele 8 motive pentru care ar trebui să mâncăm pește mai des:

1.      Întărește sitemul imunitar – are virtuți antiinflamatorii și dacă se consumă regulat, stuimulează limfocitele B care luptă împotriva afecțiunilor virale, sau bacteriene. Vitaminele B și D, ca și prin fosforul care se găsesc în pește aduc vitalitate. Uleiul de pește ajută organismul să învingă bolile.

2.      Diminuează riscul bolilor cardiovasculare – este o sursă de acizi grași esențiali pe care organismul nu-i produce, dar de care are neapărată nevoie. Omega 3 poate lupta împotriva inflamațiilor la nivelul arterelor, previne aritmiile și este foarte eficient în scăderea trigliceridelor.

3.      Stimulează funcția cerebrală – prin fosfor, deoarece membranele creerului sunt constituite tot din acest element important. Consumul regulat de pește diminuează riscurile îmbolnăvirii de Alzheimer și de  demență.

4.      Scade nivelul zahărului din sânge – se recomandă în special diabeticilor, pentru reglarea cantității de zahăr din sânge, pentru că Omega 3, care este de origine marină sensibilizează celulele la insulină și prin urmare face să scadă nivelul glicemiei. De asemenea, poate reduce riscul intoleranței la glucoză și de diabet. Totuși trebuie evitat peștele bogat în mercur, pentru că poate crește riscul îmbolnăvirii de diabet 2.

5.      Întîrzie apariția ridurilor – pentru că peștele conține vitaminele antioxidante A și E, ca și minerale antioxidante precum zincul și seleniul, care diminuează îmbătrânirea celulară și favorizează o mai bună circulație sanguină, menținând pielea hidratată în profunzime, echilibrată hidrolipidic și pigmentar.

6.      Păstrează soliditatea dinților și a oaselor – prin fosforul pe care-l conține, peștele întărește oasele (care au 85% fosfor) și dinții.  Prin îmbătrânire, volumul oaselor se diminuează și apare osteoporoza. Pentru întărirea oaselor și a dinților se recomandă consumul de somon roșu sau roz, crap, morun sărat...

7.      Bun pentru alăptare – în perioada sarcinii a alăptării peștele este recomandat pentru că reduce riscul unei nașteri premature. În perioada alăptării, peștele aduce mulți nutrienți necesari atât mamei cât și copilului. Totuși, peștele crud nu este recomandat pentru că poate conține paraziți alimentari sau mercur.

8.      Antidot împotriva stressului și a depresiei – prin vitaminele B și E pe care le conține, peștele poate reduce instantaneu orice formă de nervozitate, sau anxietate. Prin proprietățile sale antoxidante, peștele reechilibrează metabolismul, stimulează producția de melatonină și de serotonină.

 

Pentru redactarea acestui articol m-am documentat de pe :

http://vitamiiin.com/8-bonnes-raisons-de-manger-regulierement-poisson/?utm_source=interne&utm_medium=reseau&utm_campaign=CC

 

Am preluat imaginea ilustrativă de pe www.google.com

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking