A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Postat de Bucataras in Bucataras in oras
6 Iun 2024
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Pe 2 iunie, Italia și-a serbat a 78-a aniversare din istoria statului modern. Ambasada Italiei la București a organizat cu această ocazie o ceremonie la care au fost invitați diplomați si personalități, eveniment deschis cu discursurile excelenței sale Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, și ministrul de externe Luminița Teodora Odobescu.

Ambele personalități au punctat importanța parteneriatului dintre cele două țări, care crește an de an pe principii sănătoase și pe ramuri diverse.

„Anul acesta sărbătorim cea de-a 78-a aniversare a Republicii noastre, născute din dialogul dintre forțe politice diferite, dar unite de același crez, de a reconstrui o Italiei liberă și dreaptă după dictatura fascistă și dupa război, deschisă colaborării și multilateralismului, pe care Constituția italiană îl prevede drept fundament al acțiunii internaționale a țării. Multilateralismul și cooperarea internațională sunt trăsăturile distinctive pentru definirea rolului Italiei, asa cum au remarcat zilele trecute, la New York, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, și Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu ocazia celebrării a 70 de ani de la aderarea Italiei la ONU, și asa cum s-a evidențiat prin temele cheie ale Președinției italiene a G7: apărarea sistemului internațional prin reguli comune care trebuie respectate - acum imperative și în sectoare emergente precum inteligența artificială - și dialogul cu țările din Sudul Global pentru o dezvoltare sustenabilă în numele păcii, al drepturilor omului și al protejării climei”, a punctat excelența sa Alfredo Durante Mangoni.

Atmosfera a fost relaxată, participanții putând degusta specialități italiene, una dintre vedete fiind un corner organizat de ICE, Institutul Italian de Comerț Exterior, condus de doamna Micaela Soldini. Aici s-au întrecut în delicatese folosind brânza gorgonzola doi chefi foarte apreciați: Davide Pezzuto, chef cu stele Michelin - Done Ristorante Diffuso, și Radu Ionescu, de la KAIAMO.

Cu un vizual foarte spectaculos și un gust incredibil, preparatele celor 2 chefi au surprins plăcut asistența.

  • Lego Gorgonzola: un preparat cu cremă ganache cu smochine, ciocolată


  • Un boccone di Lombardia: făcut din Gorgonzola, Disaronno - lichior italian, vițel, pere

  • Gorgoncini Risotto: vită gătită lent, măduvă osoasă și Gorgonzola

  • Il bacio del mare, sau Sărutul mării, cu ingrediente Cremă de brânză afumată, Gorgonzola și ciuperci

  • Gelato no Gelato: cornete mici care simulau inghețata de ciocolată, dar care a fost înlocuită cu un delicios mix de Gorgonzola, parfait de ficat de pui, struguri gătiți pe jar și smochine


  • Dolce & Gamberi: Gorgonzola dulce, pudră de ierburi de grădină și creveți mici

Capitolul "Pasta - O altă poveste a steagului italian" nu putea lipsi de la oastfel de ceremonie. Aici, cei doi chefi au propus audienței Paste tortiglioni cu Gorgonzola, creveți marinați în lămâie, praf de „ierburi de câmp” și boia afumată.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital al trupei italiene NeaCo'.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking