A fost inventat copacul care face 40 de tipuri diferite de fructe

Postat de Bucataras in Cu de toate
30 Iul 2015
A fost inventat copacul care face 40 de tipuri diferite de fructe

Acum exista si asa ceva: un copac care face 40 de fructe diferite. Acesta a fost inventat de profesorul Sam Van Aken de la Universitatea Syracuse.

Copacul magic a fost realizat prin altoire si pare un copac destul de banal pana cand vine primavara. In prima luna de primavara pe ramurile copacului apar 40 de tipuri de flori, care in timp se transforma in 40 de tipuri diferite de fructe. 

Proiectul a fost inceput in 2008, mai mult din dorinta realizarii unei specii de copaci care sa fie un fel de opera de arta.

Procesul prin care Van Aken obtine acesti copaci este explicat chiar de catre el:

"Iau o ramurica pe care se regasesc boboci si o lipesc prin altoire pe trunchiul copacului "baza". Procesul de vindecare si prindere are loc pe durata iernii. Apoi, primavara vad daca totul a functionat. Pana la urma, rezultatul este un copac care produce 40 de tipuri de piersici, prune, caise, necatarine si cirese."

Obtinere a unui copac ce face 40 de tipuri diferite de fructe dureaza 9 ani, iar Van Aken planuieste sa vanda acesti copaci miraculosi cu 30.000 de dolari bucata.

Cu banii obtinuti din vanzari isi doreste sa faca o livada ce va fi un fel de arhiva a speciilor de pomi fructiferi din State.

De asemenea, cativa astfel de copaci vor fi plantati in orasul Portland, din State, iar locuitorii vor putea sa culeaga fructele din copaci. 

Sursa articol si poza: edition.cnn.com 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking