Afla povestea clopoteilor de Craciun!

Postat de Bucataras in Craciun
28 Oct 2011
Afla povestea clopoteilor de Craciun!

 Odata cu apropierea Craciunului, poate te intrebi care este povestea clopoteilor care se aud mai ales atunci colindatorii trec din casa  in casa , dar si in colindele care ne incanta in aceasta perioada.

Clopotele sunt in general trase pentru a anunta un eveniment major sau o ocazie speciala, atat in momente de bucurie, cat si in momente de doliu. La Craciun, ele anunta nasterea lui Iisus.

Originea acestui obicei este una ce tine de religia pagana, cea care a precedat crestinismul. Nu era neobisnuit pentru pagani sa traga clopotele pentru a tine la distanta spiritele rele. Tot clopotele erau si printre cele mai ieftine instrumente muzicale, de aceea insoteau numeroase cantece.

Clopoteii de Craciun au diferite forme in functie de o anumita cultura. In Haiti de exemplu, sunt folosite clopotei de lemn, aproape silentioase comparandu-le cu cele de metal din alte tari. Ei sunt folositi pentru decor si sunt popularizati in numeroase cantece.

Ei dau o nota festiva casei noastre si chiar unui cadou. Poti prinde de fundita unui pachet pe care il daruiesti, un clopotel mic. Astazi ei sunt parte integranta a sarbatorilor de iarna si este greu san e imaginam Craciunului fara clinchetul lor vesel.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking