Alba-Iulia, Apulum, oras de istorie, gazda primitoare pentru a treia intalnire cu prietenele mele dragi!

Postat de burdulea56 in Bucataras hai hui
21 Aug 2011
Alba-Iulia, Apulum, oras de istorie, gazda primitoare pentru a  treia intalnire cu prietenele mele dragi!

E nostim sa comunici pe net cu anumite persoane, despre care nu sti prea multe, dar de care te apropii datorita tehnicii, sa ai ocazia sa le intalnesti si sa ai sentimentul de dejavu. Asa s-a intamplat la prima intalnire de la Alba din 2009, apoi sirul intalnirilor a continuat pana in 2011, cand s-a derulat a treia intalnire de la Alba Iulia.

Sufletul si animatoarea acestei intalniri a fost frumoasa si inimoasa noastra prietena Anena, cu sotul ei Adrian si concitadina ei Menuca, alaturi de sotul dansei Sandu, amfitrioni ardeleni fara cusur.

Trecatorii prin zona, ar trebui sa nu rateze in niciun caz schimbarea garzii din cetate, un spectacol incantator, care te face sa retraiesti timpurile de mult apuse. Te trezesti repede la realitate, vizitand cetatea, savurand o bere, o inghetata sau un suc din zilele noastre. Anul acesta, ca in fiecare an, din motive bine cunoascute de dragele mele prietene,am reusit sa petrec alaturi de ele doar o singura zi, 6 august, in care a fost minunat, m-am bucurat ca am ajuns din nou sa ne revedem, sa ne imbratisam, sa discutam.

Apulum, stravechea urbe ardeleneasca din vecinatatea Apusenilor, ofera turistilor un spectacol magic in cetate, la schimbarea garzii. Este incantator si plin de emotii momentul ridicarii drapelului in cetate. Placut este si faptul ca la intrarea in cetate esti intampinat de gazde amabile imbracate in costume de epoca.

De la an la an, cetatea renaste, tot traseul din cetate este renovat, vizitatorii traiesc cateva clipe de istorie. Am revazut a treia oara acest spectacol, insa mereu incantata si emotionata. Emotiile reintalnirii au fost puternice, asteptam urmatoarea intalnire, las imaginile sa vorbeasca.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking