Alimente bogate in calorii si alimente nocive

Postat de laurapopescu in Alimente
9 Dec 2012

Probabil multi dintre noi se intreaba daca este posibil, sa manance produse care sunt bogate in calorii si in acelasi timp, nu le fac griji cu privire la sanatatea proprie si in mare masura la greutate dvs. In cele mai multe cazuri, aceste produse sunt scumpe.
Aici este o lista cu unele produse cu continut mare de calorii, dar care sunt si sanatoase in acelasi timp:
Fructele uscate sunt bogate in zahar care se adauga la suma impresionanta de calorii pe care aceste delicatese sanatoase o au.
Nucile si semintele au un continut bogat de proteine si, in cele mai multe cazuri, antioxidanti, nucile sunt un mare plus la dieta ta. Ele sunt pline de vitamine, minerale si fibre. Printre alte lucruri, ele sunt bune pentru inima si circulatie. Multe organizatii sustin ca daca consumati 50 g pe zi de nuci reduc riscurile de atac de cord.
Avocado: incercati cel putin odata pe saptamana sa mancati un avocado. Acesta are un continut bogat de vitamina c, fibre alimentare si potasiu.
Branza contine calciu, proteine si grasimi saturate.
Uleiul de masline:
Maslinul este una din cele mai vechi plante cultivate din lume. Uleiul de masline este un bun antioxidant, fiind bogat in vitamina A, C, D, E si K. Vitamina K ajuta la prevenirea hemoragiilor interne si reduce fluxul menstrual. Este vital pentru buna functionare a ficatului. In functie de soiul de masline, acesta poate avea niveluri foarte ridicate de zinc, fier, luteina (o cantitate mica de sustinere generala a sanatatii organismului).
Orezul brun: Produs foarte sanatos cu exceptia cazului in care contine o multime de fibre si proteine bogate in calorii. O cana de orez fiert contine 216 calorii, astfel incat consumul frecvent poate duce la o usoara crestere a greutatii corporale.
Zaharul si produsele din zahar:
Zaharul si produsele cu zahar alb, faina si paste, sare, sosuri, bauturi carbogazoase, carne de porc, carnati si mezeluri, chip-urile si alcoolul raman alimentele cele mai nocive.
Sa nu uitam ca zaharul alb rafinat este mortal. Mai mult decat atat - in afara de produsele zaharoase sunt umplute cu arome si alti aditivi chimici care duc la obezitate, diabet zaharat, carii dentare, artrita, acestea fiind cateva dintre bolile pe care le poate provoca excesul de zahar alb rafinat. Sanatos ar fi sa-l inlocuiti cu fructe, miere sau zahar brun.
Painea si produsele din faina alba (briose, baghete, prajituri, etc) duc la o digestie lenta. Acestea sunt unele dintre motivele principale pentru dezvoltarea bolilor tractului gastro-intestinal. Va recomandam sa inlocuiti faina alba cu cereale integrale.
Utilizarea excesiva de sare duce la boli cardiovasculare si boli renale. Deasemenea reduce imunitatea la boli si raceli.
Sosurile (maioneza, ketchup, mustar, etc) contin substante chimice care duc la diferite tipuri de cancer.
Bauturile racoritoare carbogazoase si chips-urile sunt si ele daunatoare organismul uman.
Pentru sanatatea organismului dumneavoastra va recomandam sa gatiti doar acele retete-sanatoase care nu fac rau corpului.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking