Apetitul creste odata ce temperaturile scad? Ai grija la disconforul abdominal

Postat de Bucataras in Cu de toate
7 Noi 2018
Apetitul creste odata ce temperaturile scad? Ai grija la disconforul abdominal

Odata cu frigul, parca si apetitul nostru creste, iar de cele mai multe ori ni se face pofta de mancaruri “grele”. Exista insa si o explicatie. Atunci cand este frig, organismul nostru incearca sa se adapteze si de aceea consuma mai multa energie. Asa se explica de ce gandurile noastre zboara catre un burger, o shaorma cu de toate, o friptura cu multi cartofi prajiti sau zacusca gustoasa pe care ne-a trimis-o mama de acasa.

Problemele apar insa dupa ce am terminat sa ne infruptam din mesele gustoase si copioase, iar stomacul va fi primul care va reactiona, dand semne de suprasolicitare. Astfel ne vom confrunta cu simptome neplacute precum senzatie de preaplin, arsuri gastrice, crampe, balonare sau greata.

Este bine sa stii ca un rol important in procesul de digestie este detinut de enzime, care realizeaza si mediaza de fapt reactiile chimice din sistemul digestiv, precum absorbtia nutrientilor din alimente. Insa exista momente cand organismul nu mai poate secreta in mod natural aceste enzime – cum se intampla atunci cand mancam mult, cu pofta sau neregulat. Organismul nu mai secreta enzimele digestive intr-un mod natural si astfel apar manifestarile neplacute de care pomeneam mai sus.

Metoda stimularii din exterior cu enzime digestive consta atat in alimente sanatoase, cat si in administrarea de suplimente alimentare care sa eficientizeze digestia.

Cu Digex forte ai (in)digestia la degetul mic

Pentru a evita disconfortul abdominal, iti recomandam DIGEX forte superdigestiv, solutia perfecta pentru mesele copioase. Digex forte contine un amestec complex de 9 enzime digestive (amilaza, lipaza, proteaza, glucoamilaza, alfa-galactozidaza, lactaza, celulaza, invertaza, bromelaina) in cantitati de 3 ori mai mari decat oricare alt produs, un plus de extract uscat de bila bovina care ajuta la digestia grasimilor și extract de ghimbir, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentatie inadecvata. 

Poti afla mai multe informatii si sfaturi despre digestie pe www.cetipicagreu.ro si pe pagina de Facebook Ce-ti pica greu.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking