Avocado

Postat de Maria68 in Fructe
19 Mar 2012
Avocado

Avocado cunoscut ca " avocat al sanatatii", este un fruct ciudat: delicios fara sa fie dulce si hranitor fara sa ingrase.

Avocado este un fruct cu totul atipic: contine mi multe grasimi decat zaharuri, e mai curand cremos decat racoritoe, astel ca ajunge sa fie folosit nu atat ca leguma, ci drept substitut de carne!

100g de pulpa de avocado furnizeaza 220 calorii- foarte mult pentru un fruct! Nu mai putin de 30% din avocado este grasime - insa mono-nesaturata, cu efecte pozitive asupra ratei colesterolului. Mai contine potasiu, important pentru sustinerea functiei cardiace si circulatorii, vitamine din grupul B si grupul antioxidantilor (A, C,si E).

Fructele nu se aduc pe piata coapte, deci se cumpara verzi, se impacheteaza in ziare si se tin la temperatura camerei 2-3 zile. Devin bune de mancat atunci cand se pot apasa cu degetul. Daca apar pete de culoare inchisa, fructul e rascopt.

Din samburele de avocado cultivat in ghiveci iese o planta decorativa frumoasa dar periculoasa pentru animalele de casa.

Uleiul de avocado contine, ca si cel de masline, o cantitate mare de acizi grasi multiplu nesaturati, vitamine si minerale.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking