Ba pe-a ma-tii!

Postat de Mutulica in Cu de toate
31 Iul 2012
Ba pe-a ma-tii!

Sunt cate unii , din ce in ce mai multi , care vor ca toti oamenii sa le semene ,  sa se traga de sireturi , sa se bata pe spate si sa barfeasca alaturi de ei . Au aceeasi origine sociala  indiferent ca s-au nascut la ” tara ” ,  adica in vreun sat uitat de Dumnezeu   de unde neam de neamul lor n-ar fi trebuit sa iasa   , sau in cine stie ce  oras  si se  impart in mai multe subspecii , toate aflate la un nivel de evolutie inferior cainelui sau maimutei  desi  exemplare ale acestor subspecii se gasesc chiar si in randurile asa ziselor elite .

Unii intra in categoria  ”buna ziua ti-am dat , belea am capatat ” .  Daca faci  greseala sa-i bagi in seama  iti vor raspunde  , incapabili sa aprecieze  faptul  ca te-ai adresat folosind formulele de politete   al caror  rost nu-l inteleg    ,  ca si cum ai fi copilarit impreuna   prin cine stie  ce coclauri sau printre betoanele  cu iz fetid   , cu rol de dormitor  ,  botezate blocuri   .

Pe unii trebuie neaparat sa-i saluti tu , indiferent de diferenta de varsta , daca ai curiozitatea de a afla ca stapanesc unele elemente ale limbajului articulat  .  Sunt urmasii celor care erau plebea satelor , puturosii  pe care nu-i salutau  oamenii seriosi . Au un tipar comportamental asemanator cu al tiganilor gagiosi .   Sunt   la fel de mandri si convinsi ca au ajuns in inalta societate  " teleportandu-se "  de la statutul de paria traitor de azi pe maine la marginea satului si a societatii lor primitive direct in buricul targului  . Pana si casele sau gospodariile  lor (  daca se poate folosi cuvantul asta ) arata  de multe ori aidoma caselor de tigani .De masinile pe care de fapt nu si le permit nu mai vorbesc .

Altii sunt ”cizelati” , unsi cu alifii care iti raman pe degete indiferent cat te-ai sterge . Ei te saluta primii cu aerul ca te cunosc de o viata , ca si cum  ati  fi prieteni de familie  ,   intrebandu-te nonsalant  “ ce mai faci  , ce-i cu tine pe aici ? " desi tu ai un nod in gat plin  cu  “ am Alzheimer si nu stiu ? ”  , ba chiar cu  “ plimba ursul , ghiolbane  ! ”Faptul ca ti-au barfit calitatile si defectele ,  fara a fi  facut vreodata cunostinta ,  li se pare ca le da dreptul de a  te considera ca facand parte din marea lor familie , galagioasa si urat mirositoare .E si normal sa te considere o persoana  cu care sa  isi poata permite tot felul de familiaritati din moment ce stiu despre tine mai multe lucruri  si fapte decat  ai  fi  tu capabil sa  analizezi si sa faci intr-o viata !

Cu astia  ,  cum o dai n-o nimeresti ! Daca  le tolerezi nesimtirea vor ajunge sa te sufoce sau sa te umileasca , daca le tai din fasa tupeul  esti nevoit sa le suporti  injuraturile scatologice , te sunteaza  , nescapand nicio  ocazie  de a-ti face rau  !  Daca te-au salutat o data conform normelor codului bunelor maniere , data viitoare  te vor tutui si au pretentia ca tu sa ramai la fel de politicos si calm ,  nestiind sau nepricepand ca trebuie sa ceri permisiunea inainte de a fi familiar cu cineva cu care pana mai ieri erai strain  . 

Sunt ca omizile .  Le place la inghesuiala si  in urma lor nu mai ramane nimic . Nu poti sa le dai doar un bobarnac cu speranta ca nu te vor mai agresa luand loc in banca lor  rusinati de lipsa maniere . Nici nu stiu ce-i rusinea , sunt din neamul lui “ba pe-a ma-tii ! " si  sunt mandri  de treaba asta exhibandu-si nesimtirea ca pe  un blazon  . Tupeul pentru ei e o calitate  . Afirma  cu tarie ceva pentru ca in alte conditii sa nege cu vehementa   si  , daca  decizi  sa le arati spatele  ,  cei din prima generatie de incaltati te spala cu sclifoaie , te manjesc cu vaselina iar ”orasenii” te mazgalesc  cu pixul , nepricepand cum de iti raman tie bani pentru haine curate   .  

Stiu una si buna : ”pana nu roadem tot din locul asta nu plecam si daca nu-ti convine pleaca din tara  ! ”  Nu au mai multe scrupule decat un caine in calduri . Si nici scopuri in viata : ”important e ce bag in gura si ce trag  pe sula !" A avea  astfel de tovarasi de munca e ca si cum ai fi nevoit sa treci prin raza de actiune a unui stol de pescarusi  care mananca  . Daca nu se gainateaza pe tine , macar un cioc tot iti trag ! 

Incercarea de a le gasi o utilitate publica a grabit falimentul comunismului. Populand intreprinderile cu astfel de specimene productivitatea muncii a devenit  mai mult decat   imposibila, a ajuns o  gluma! Sufera de cleptomanie si gravitatea bolii este in stransa legatura  cu nivelul la care ajung  pe scara ierarhica. Daca pleaca acasa fara sa aiba macar un  lucru cat de  mic in buzunar se simt ca si cum ar fi pierdut ziua degeaba. Daca-i  apostrofezi jura ca neam de neamul lor n-a furat nici macar un capat de ata . Daca insisti , jura ca au fost obligati de viata asta grea , de sefii care nu se mai satura , de patronii care-i platesc prost . La nivel  inalt chiar si licuricii  (mai ales marele licurici )isi baga coada  ,  numai A.D.N.-ul lor n-are nicio vina! Cand au noroc de vad bun si ajung  patroni furtul e considerat  "fler in afaceri" si ajung sa ne dea lectii de democratie de la inaltimea doctoratelor girate cu mandatele de parlamentari  , primari  sau mai stiu eu ce functii le fac cu ochiul sau le pica in mana in urma impartelilor  .

Un tanar angajat este initiat in bunele lor obiceiuri la fel ca in grupurile de narcodependenti .Testul suprem : bautura alcoolica dimineata pe racoare ! Cine refuza zboara , cine ramane nu e mai breaz decat vechii angajati si scuza eterna este : ” de unde sa aduci profesionisti adevarati  care sa nu fie betivi ? ” Unii , mai talentati , ajung politicieni iar alegatorii nu sunt deranjati ca alesii lor  isi incep ziua band  un pahar mare de whisky , obicei demn de un  adevarat comandant , pe care l-ar practica si ei daca si-ar permite .

Cat timp au functii inferioare sunt asemenea cateilor din  haitele in calduri : amusineaza dar nu incaleca .  Daca le pune Dumnezeu mana in cap si ajung masculi alfa  , atunci  fug in jurul biroului mai mult decat la orele de sport din copilarie . Nu-i corect  sa generalizez  ! Uneori nu e nevoie sa fuga prea mult , mai sunt si ghinioniste care se impiedica . Mai trist  este cand    ai parte de canalii  penale    frustrate de nesansa de a ajunge satrapi  la o varsta cand  nici Viagra nu mai are efect .  Atunci tinuta recomandata  pentru femei tinde sa mature pamantul  si  daca  subalternii   arunca o privire spre exemplarele  feminine daruite  cu sex-appeal risca sa  fie disponibilizati . De ce credeti ca cei mai buni  paznici  ai haremurilor au fost eunucii  ?

 Ce-i de facut   cand ai parte de astfel de "oameni" ?  Sincer  vorbind , sunt convins  , pentru ca traim intr-o lume in care valorile sunt inversate , ca  risc puscaria daca  imi divulg parerea !  … Specimenele astea sunt mai greu de dresat decat un caine in calduri ,  pentru ca de educatie nu poate fi vorba , nu au capacitatea de a intelege rostul ei . In aceste conditii  rezolvarea problemei nu se poate face fara  dezinsectie   , deratizare  si  ecarisaj . 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking