Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)

Postat de RODIMUR in Alimente
4 Mai 2018
Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)

În ultimul timp au apărut promoții tentante în supermarketuri la grepfrut, probabil din cauza căldurii care va aduce în curând în piețe fructele locului, mai tentante pentru români. Și pentru că nu putem refuza asemenea oferte, mi-am amintit argumentele pentru care merită să mâncăm aceste citrice aparte, dulci-amărui, sau acrișoare și foarte zemoase. De fapt, cred că toată lumea le cunoaște, așa că eu nu fac aici altceva decât să le amintesc și să vă îndemn, totodată, să profitați de prețurile promoționale.Galben, roz, sau roșu aprins, grepfrutul este o binecuvântare pentru organismul uman.

1. Mai întâi pentru că este un fruct plin de vitamine, care oferă adultului 3/4 din cantitatea de vitamine necesară pe zi, iar în cazul copiilor, aproape în totalitate. Este vorba de vitaminele C, B și provitaminele A, cât și de minerale absolut necesare.

2. Grepfrutul este un fruct care are certe calități antivirale ce ajută la scăderea febrei și la tratarea gripei. Totuși, nu este recomandat consumul acestui fruct în același timp cu unele medicamente, pentru că grepfrutul poate interacționa cu anumite substanțe existente în ele (de exemplu, claritine).

3. Acest fruct are un rol esențial în consolidarea sistemului imunitar la copii și adulți.

4. Fiind un fruct detoxifiant (care ajută la eliminarea toxinelor) și pentru că nu are multe calorii, grepfrutul este recomandat în curele de slăbire. (Oamenii pot slăbi, fără să se lipsească de vitamine...)

5. Grepfrutul are și unele virtuți cosmetice. Grație vitaminelor și mineralelor, el ajută la curățarea și întreținerea tenului gras. De asemenea, se poate folosi și pentru a reda părului, strălucirea.

6. Dacă mai adăugăm că grepfrutul previne formarea pietrelor la rinichi, curăță ficatul, arde grăsimile și reduce colesterolul, atunci sunt toate motivele să-l avem zilnic în meniu, sub diferite forme...

 

Așa că, pentru că mai puteți găsi în supermarketuri grepfrut bun, zemos și la prețuri promoționale, profitați acum, pentru că odată venită căldura, citricele sunt mai puțin căutate, fiind cam uscate.

 

 

Pentru a redacta acest articol am folosit mai multe resurse on line, dintre care:

http://www.csid.ro/health/sanatate/10-motive-sa-consumi-grepfrut-zilnic-15730213/

https://www.elle.ro/health-diet/7-beneficii-surprinzatoare-pe-care-consumul-de-grapefruit-le-asupra-

sanatatii-385697/

https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/seminte-si-fructe/30108/grapefruit-beneficii-si-contraindicatii/

 

Am ilustrat articolul cu imagini preluate de pe: www.google.com

Recomandari pentru tine si casa ta

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking