Bucătărașii dragi

Postat de Bucataras in Bucatarasii
14 Sep 2023
Bucătărașii dragi

Ne leagă tare multe amintiri în comunitatea Bucătăraș. În aproape 15 ani, am crescut împreună. Unii dintre copiii de grădiniță ai Bucătăraș sunt acum la liceu. S-a scris o mică istorie aici și suntem aici să scriem continuarea poveștii. 

S-au legat zeci de prietenii, am fost conectați aproape zi de zi cu un gând, o vorbă bună, știm cea mai mare parte a evenimentelor fericite sau triste din viața fiecăruia, ca într-o familie. Ce s-a întâmplat cu bucătărașii de-a lungul anilor de apartenență la comunitatea asta culinară unică a fost o mică minune. Unii dintre noi ne vizităm de câte ori avem drumuri prin țară sau știm că, oricând, avem ușa deschisă. Chiar dacă trec ani de când nu ne-am mai văzut, chiar dacă timpul a trecut "cu de toate", fiecare știm și simțim că, odată creată conexiunea, aparținem grupului ăstuia frumos.

"În jurul mâncării se adună oameni buni", spunea cineva. Pentru că mâncarea înseamnă dragoste, să îți dorești să dăruiești sau să împărtășești cu cineva. Așa am simțit și sâmbăta trecută, pe 9 septembrie, când ne-am adunat cu bucurie în noua Căsuță a Bucătărașilor, pentru prima dată după ceva vreme, ca și cum nu ne-am fi văzut o săptămână. Pretextul a fost aniversarea zilelor din perioada întâlnirii a bucătărașilor - a lui Clementine, a Ancăi, a Mihăi, a Găbiței și a oricui a dorit să se simtă serbat în mihlocul prietenilor. Așa că am denumit întâlnirea "Invitație la ziua ta". Unii neschimbați sau chiar întineriți, unii cu 1-2 kilograme sau riduri în plus, unii chiar mai slăbuți și în formă decât altădată, unii cu provocări mai mari sau mai mici, dar... tot noi, sinceri, pofticioși, naturali. Cu tot cu toate neamurile simpatice ale lui Cleme, am fost un pic peste 20. A fost tare bine și suntem siguri că data viitoare vom fi și mai mulți. Ne-am minunat și bucurat că a venit Miha, tocmai de la Iași, împreună cu puștoaica ea (două puștoaice, împreună), Ruxy, cea elegantă și delicată, de care ne era tare dor, Buni, la care ne-am gândit mereu cu drag, cu Bobi al ei, Cristina și Cleme, care ne-au molipsit cu energia lor, ca de obicei (bine că nu ne-au molipsit și de îmbulinare, că au venit coordonate la buline, soți, chiar și la baieți și nurori, doar la surori și cumnați a râmas în urmă Cris), Motanul cel leneș și drăguț, Diana și Costi, Anca și Gusti. Restul, au lipsit motivat, dar au fost acolo. Ina și Costel chiar au fost prezenți un pic prin video, deci se pun ca prezenți :)

Ce vrem să vă zicem, bucătărași dragi, că suntem aici pentru voi, că pregătim lucruri drăgălașe pentru site-ul nostru de suflet și că vă așteptăm cu brațele deschise. Să ne reîntânim sănătoși multă vreme de acum încolo, că acum am servit doar un mic aperitiv de deschidere a apetitului, mai facem, e păcat să nu profităm de cât de special este "locul" ăsta. Până atunci, să zâmbiți și să gătiți, cum stiți atât de bine!

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking