Bunica mea cumpara tablete de detergent, desi nu are masina de spalat vase

Postat de Stella29 in Tipsuri
27 Mai 2024
Bunica mea cumpara tablete de detergent, desi nu are masina de spalat vase

Bunica mea cumpara tablete de detergent, desi nu are masina de spalat vase. La ce le foloseste, nici nu ma gandeam! Am zis sa impartasesc cu voi ce mi-a zis ca face cu ele

Curata cratitele si tigaile

Tabletele de masina de spalat vase sunt excelente pentru indepartarea petelor de pe cratite si tigai. Pune apa la fiert intr-o oala mare si pune in ea 2-3 tablete. Lasa ustensilele de bucatarie la fiert pentru 30 minute-o ora si vezi apoi cum reziduurile arse si grasimea vor fi mult mai usor de indepartat dupa acest tratament.

Curata Cuptorul

Tabletele de vase pot fi de folos pentru curatarea cuptorului. Dizolva o tableta in putina apa calda pana cand obtii o pasta si foloseste solutia pentru a freca interiorul cuptorului. Lasa solutia sa actioneze cateva minute inainte de a sterge cu o carpa umeda.

Indeparteaza Petele de pe Haine

Dizolva o tableta intr-un lighean cu apa calda si lasa hainele patate la inmuiat pentru cateva ore inainte de a le spala normal. Aceasta metoda functioneaza bine pentru petele de ulei, vin sau cafea.

Curata Toaleta

De ce sa cumperi fel de fel de solutii, cand ai la indemana ceva universal? Arunca o tableta in vasul de toaleta si las-o sa se dizolve complet. Freaca bine cu peria. Tabletele vor curata si dezinfecta toaleta impecabil!

Curata Podele

Pentru podelele din gresie sau linoleum, dizolva o tableta de masina de spalat vase intr-o galeata cu apa calda. Foloseste aceasta solutie si curata bine cu mopul. Clateste bine dupa, opentru a nu ramane urme inestetice.

Curata Gratarele si Tavile de Cuptor

Dizolva 1-2 tablete intr-un vas mare cu apa calda si introdu in ea tavile si gratarele. Lasa-le la inmuiat pentru o ora si murdaria se va duce mult, mult mai usor!

Odorizant pentru dulapuri

Desfa usor o parte a foliei ce imbraca tableta si pune in sifonier printre haine (pe raft, nu pe haine!)

Concluzie

Tabletele de masina de spalat vase sunt mai versatile decat ai putea crede. De la curatarea cratitelor si a cuptorului pana la indepartarea petelor de pe haine si curatarea podelelor, aceste produse pot fi solutia ideala pentru multe sarcini casnice. Experimentand cu aceste utilizari alternative, poti descoperi cat de utile sunt aceste tablete chiar si fara o masina de spalat vase si nici nu mai cumperi fel de fel de solutii destinate fiecarei activitati.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking