Cadouri de Craciun ... comestibile

Postat de Brindusa in Craciun
21 Dec 2010
Cadouri de Craciun ... comestibile

Anul acesta m-am gandit sa schimb cadourile cumparate din comert in ceva facut de mine Am facut trei tipuri, in functie de preferintele fiecaruia.

1. Cana cu mirodenii (Pentru Curry de pui)

2. Negrese la borcan

3. Briose la borcan

Dupa ce aranjezi frumos ingredientele in borcan, nu uita sa scrii si instructiunile.

Voi scrie cum se fac Negresele la borcan

Ingrediente:

  • 1 borcan de 800 ml
  • 170 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar alb
  • 100 g zahar brun
  • 60 g fulgi de ciocolata neagra

 

Cum sa faci:

  • Amesteca bine faina, sarea si praful de copt
  • Pune-le pe fundul borcanului
  • Adauga in borcan fiecare ingredient, pe rand, niveland dupa fiecare
  • Inchide borcanul si orneaza-l cum vrei.
  • Scrie instructiunile:
  1. Incalzeste cuptorul la 180 C
  2. Unge cu unt o forma mica (20 cm x 20 cm)
  3. Intr-un castron mare amesteca bine ingredientele din borcan
  4. Adauga 1 lingurita de vanilie, 100 ml ulei, 3 oua si amesteca bine pana se omogenizeaza.
  5. Toarna compozitia in tava si coace 25- 30 minute.

 

Pentru Briose gasiti reteta aici

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking