Cafea bombon

Postat de Beea in Bauturi
26 Mai 2011
Cafea bombon

 Cafeaua bombon este un amestec de cafea expresso si lapte condensat. Se obisnuieste a fi servita intr-o ceasca de cristal transparenta pentru a putea fi astfel placut observate straturile de cafea si lapte.

 In Portugalia am avut deosebita placere de a savura o cafea bombon cu frisca si scortisoara presarata pe deasupra.

Evident, acestei cafele nu i se mai adauga zahar, intrucat laptele condensat este suficient de dulce pentru a-i da bombonului un gust deosebit.

In functie de zona, in prezent mai este denumita si cafe goloso sau cafe biberon.

Cum cafeaua este o sursa de antioxidanti, imi place sa pot savura la micul dejun un bombon insotit de cativa biscuiti, sau chiar in jumatatea zilei pentru a-mi "reincarca bateriile".

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking