Capsunile - fructele minune cu beneficii pentru organism

Postat de Bucataras in Fructe
1 Mai 2024
Capsunile - fructele minune cu beneficii pentru organism

Capsunile sunt fructe delicioase si bogate in nutrienti, apreciate pentru gustul lor dulce si aroma lor proaspata. Aceste fructe sunt originare din familia Rosaceae si fac parte din genul Fragaria. Capsunile sunt cunoscute pentru culoarea lor rosie stralucitoare si textura lor suculenta.

Iata cateva beneficii pe care le aduc organismului aceste fructe:

Bogate in nutrienti: Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C, fibre, antioxidanti si alte substante nutritive esentiale pentru sanatate. Pe langa vitamine si minerale, capsunile sunt, de asemenea, bogate in fitochimicale, care sunt compusi vegetali cu aport pentru sanatate. In aceasta categorie intra acidul elagic si o varietate de flavonoide.

Beneficii pentru sanatate: Consumul de capsuni poate contribui la imbunatatirea sanatatii inimii, a sistemului imunitar si a sanatatii ochilor, precum si la controlul greutatii si la promovarea sanatatii pielii. Contin acid folic necesar femeilor insarcinate. Au un indice glicemic mic (40) si pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de diabet.

Posibile riscuri: Unele persoane, in special copii, pot dezvolta alergie la aceste fructe. Unele studii arata ca proteina care provoaca aceste alergii are legatura cu antocianinele din capsuni. De aceea, persoanele cu alergie la capsuni pot opta pentru capsunile albe, incolore.

Versatilitate culinara:  Capsunile pot fi consumate proaspete, adaugate in smoothie-uri, salate, prajituri, inghetate sau preparate sub forma de gem sau sos pentru diverse retete dulci sau sarate.

Sezonul de recoltare: Capsunile sunt disponibile in general in sezonul cald de primavara si vara, cu varfurile de sezon in lunile mai si iunie, dar pot rodi pana tarziu in toamna, in functie de soi, de climatul local si de regiunea geografica.

Alegerea celor mai bune fructe: Pentru a alege cele mai bune capsuni, cauta fructe cu o culoare rosie stralucitoare si fara pete sau lovituri. Consuma-le cat mai curand posibil pentru a te bucura de prospetimea lor maxima.

Capsunile sunt nu doar delicioase, ci si sanatoase, facandu-le o alegere excelenta pentru o gustare sau un adaos versatil la diverse retete culinare.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking