Cardamom

Postat de andaoana in Condimente
15 Iul 2014
Cardamom

            Am primit nu de multa vreme un pachet cu mai multe condiment pe care nu le-am mai folosit pana acum . Am cautat informatii pe net despre ele si am inceput sa le utilizez fiind foarte atenta la gust, aroma , si la cat de mult se poate percepe in preparat condimentul .

            Primul dintre ele este acest : cardamon despre care am scris putin azi , dupa ce am studiat o gramada de situri .

           Cardamomul  este un condiment prea putin cunoscut la noi in tara , dar el apare inca din antichitate cand se spune ca era cultivat in Gradinile suspendate ale Babilonului , una dintre cele sapte minuni ale lumii care se crede ca au fost construite de asirieni in nordul Mesopotanie (Irakul de azi)

Gradinile din Babilon , spun istoricii,aveau o suprafata de 15000 metri patrati, aveau patru terase care se ridicau pana la 77 metri inaltime.

          Din acele timpuri stravechi cardamomul continua sa fie cultivat in Egipt , India , Guatemala , Mexic , Indonezia si Asia si este cotat ca si al doilea cel mai scump condiment dupa sofran . India asigura aproximativ 80% din productia mondiala de cardamom.

          Fructele de cardamom sunt produse de un arbust , si se culeg manual cu mare grija pentru a nu imprastia semintele. Au forma unor pastai mai mici si pot fi verzi,alb sau negru  .

             Semintele au un miros foarte intens , chiar intepator dar placut . Este folosit atat pentru prepararea bucatelor sarate cat si pentru dulciuri. In unele tari este folosit la aromarea cafelei (asta nu am incercat inca ). De asemenea este foarte laudat pentru proprietatile lui curative fiind folosit ca remediu impotriva impotentei,racelilor , alergiilor, astmului bronsic si problemelo tubului digestiv. In antichitate acest condiment minune era folosit si pentru a vindeca muscaturile de sarpe .

             Eu l-am folosit in mancare , l-am folosit intr-un fel dulce si m-a impresionat aroma delicata dar intensa pe care o da . In cafea inca nu l-am folosit , dar am sa caut reteta de gahwa (asa cum se numestecafeau aromata cu cardamom in tarile arabe) si am sa incerc. Eu va recomanda , dupa ce am citit destul pe net despre acest condiment sa cumparati pastai si sa zdrobiti doar atata cat folositi o data .

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking