Cardamonul

Postat de bitza in Condimente
28 Feb 2011
Cardamonul

 Cardamonul este fructul plantei vesnic verzi Ellettaria cardamonum, din familia Zingiberaceae;este unul din condimentele cele mai vechi din lume.

 Cardamonul  a aparut pentru prima data in padurile din vestul Ghats,sudul Indiei,unde crestea in salbaticie.Astazi,creste in Sri Lanka, Guatemala, China, Indo şi Tanzania.

 Cardamonul este un condiment scump,al doilea dupa sofran.De multe ori este inlocuit cu plante inferioare cum ar fi: cardamom Siam, cardamom Nepal,nucsoara sau cardamom.

Cardamom indian este cunoscută în două varietăţi principale: Malabar cardamom si cardamom Mysore.Varietatea Mysore contine niveluri mai ridicate de cineol si limonen si,prin urmare,este mult mai aromat.

Păstăile sunt aproximativ triunghiulară în secţiune transversală şi ovale sau turtit.Suprafata lor uscata este dura si brazdata.

Este utilizat pentru aromatizarea mancarilor(in special a preparatelo din orez),prajiturilor sau produselor de patiserie.Este folosit in mancarurile indiane,dar si la muraturi si bauturi(vin fiert,cafea)

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking