Care este alimentul care se vinde in toate supermarketurile si care ne distruge sanatatea

Postat de Bucataras in Cu de toate
31 Mar 2016
Care este alimentul care se vinde in toate supermarketurile si care ne distruge sanatatea

E ieftin, nu are oase, nu are un gust pregnant de peste, nici macar nu miroase prea tare a peste si se gaseste in toate supermarketurile.

Este vorba despre pestele pangasius, pe care romanii inca il prefera in detrimentul altor specii de peste mult mai sanatoase: pastrav, hering, crap etc.

Cu toate acestea, putini dintre cei care cumpara si consuma acest peste stiu si de unde provine si de ce este atat de "accesibil".

Cea mai mare parte a productiei de pangasius provine din apele Vietnamului, din raul Mekong, una dintre cele mai poluate ape, din cauza numeroaselor fabrici care-si varsa deseurile aici.

Pestele pangasius nu s-a adaptat in mod natural la mizeria din aceasta apa, ci a fost creat special pentru a supravietui si pentru a curata apa de mizerie.

Cercetatorii chinezi au incrucisat mai multe specii pentru a obtine un peste cu toleranta ridicatala la toxine si care se si hraneste cu unele dintre aceste deseuri.

Hrana pestelui pangasius consta in bacterii si microorganisme, resturi de pesti morti si alte deseuri menajere. Din acest motiv i se mai spune si "pestele sanitar" sau "porcul apelor".

Exista si zvonuri conform carora, pentru obtinerea unor pesti pangasius mai mari, s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniti din urina deshidratata.

Oricum, subiectul este unul destul de controversat si, avand in vedere ca este vorba despre o industrie cu profituri extrem de mari, autoritatile prefera sa nu se pronunte pe acest subiect. 

Noi va sfatuim sa evitati pe cat posibil acest tip de peste. 

Vedeti si documentarul de mai jos: 

Sursa articol: csid.ro
Sursa foto: sanatate.bzi.ro

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking