Catina alba-planta miraculoasa

Postat de diaconta in Fructe
11 Sep 2011
Catina alba-planta miraculoasa

Catina alba este considerata una dintre plantele cu proprietati nutrive de exceptie, facand-o sa fie considerata miraculoasa. In China de exemplu, medicina traditionala o recomanda in tratamentul bolilor digestive. Pe continentul european, exista insemnari privind importanta catinei ramase de la Dioscorid si Teophast. In prezent, de la catina se obtin urmatoarele produse: ceaiuri din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urma este si cel mai valoros din punct de vedere medical.

Fructele de catina se aleg de impuritati,se spala si se usuca.Apoi se pun intr-un borcan si se acopera cu miere de albine.Eu am folosit miere de salcam.Se pastreaza in loc racoros timp de doua saptamani,apoi se ia cate o lingurita in fiecare dimineata.

Este de evitat a se lua in a doua parte a zilei,deoarece poate provoca insomnii.


Toata planta este medicinala insa partea cu cele mai multe substante active este fructul. Siropul de catina obtinut din fructe prin presare la rece are aceleasi efecte ca si fructele proaspete, deorece acest sirop pastreaza nealterate si fara sa se piarda toate substantele active terapeutice. Pulpa din fruct se ridica in strat la suprafata siropului, iar deasupra ei se gaseste o pelicula de ulei, care da siropului calitate terapeutica dar il si protejeaza. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat măcesul si de 10 ori mai mult decât citricele.
“Catina alba este cea mai dotata planta medicinala! Fructele ei ar trebui tratate nu ca simplu aliment, ci ca medicamente naturale de exceptie, adevarate produse farmaceutice oferite de natura gata preparate prin cea mai curata biosinteza. Asociind fructele de catină cu o nutritie adecvata, putem realiza un tratament eficient, preventiv si curativ. Catina este un biotrofic si un biostimulator de exceptie, un regenerator si un energizant dintre cele mai puternice, calitati datorate existentei in cantitati apreciabile a serotoninei. Serotonina este cel mai important factor antistres continut in fructele de catina. Este un hormon cerebral cu rol vasodilatator, dar şi constrictor, precursor al melatoninei, implicat in sinteza proteinelor si in reglarea nivelului glucozei; este un antioxidant eficace, evita formarea radicalilor liberi, este un bun imunomodulator,stimuland raspunsul imun al in apararea antibacteriana. Serotonina controleaza starea de veghe-somn, raspunsul la lumina-intuneric si procesul de mictiune nocturna”.

Sursa: www.grijapentrusanatate.ro

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking