Cauza acneei si a cosurilor - una dintre cele mai comune vitamine

Postat de Bucataras in Cu de toate
15 Iul 2015
Cauza acneei si a cosurilor - una dintre cele mai comune vitamine

Un studiu recent arata ca vitamina B12 - o vitamina foarte comuna, care se gaseste in foarte multe produse din carne sau lactate si chiar este recomandata de medici pentru o functionare mai buna a creierului si pentru a combate anemia - este de vina pentru inflamatiile epidermei la nivelul fetei, care intr-un final produc cosuri si chiar acnee.

Chiar daca mai mult de 80% din populatia planetei experimenteaza intr-un moment dat al vietii aparitia acneei, oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere pana acum exact cauzele aparitiei acesteia la varste care depasesc pubertatea.  

Huiying Li, un om de stiinta din California, a descoperit recent ca oamenii care au in organism prea multa vitamina B12 sunt mai predispusi sa dezvolte acnee. Studiul sau se bazeaza pe date adunate de-a lungul a 60 de ani.  

Pentru a vedea daca vitamina B12 declanseaza acneea cu adevarat, Huiying a supus 10 voluntari cu tenul perfect la o doza mai mare de vitamina B12.

In urma experimentului a descoperit ca o anume bacterie care se afla in mod normal pe pielea noastra si care produce in mod natural vitamina B12, isi incetineste activitatea, iar la nivelul pielii cantitatea de vitamina B12 scade, ceea ce favorizeaza aparitia acneei si a cosurilor.

Motivul este "supradoza" de vitamina B12 care intra in organism pe alte cai, mai ales in urma unor cure de suplimente alimentare care contin B12 sau a dietelor in care carnea si produsele lactate au o pondere foarte mare.  

Insa, inainte sa va apucati sa eliminati carnea, lactatele sau suplimentele cu vitamina B12 din dietele voastre, ar fi mai bine doar sa mai ponderati consumul, deoarece, asa cum va spuneam, vitamina B12 este esentiala pentru buna functionare a organismului.

Sursa articol: sciencealert.com

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking