Ce calitati trebuie sa ai ca sa fii un gurmand adevarat

Postat de Bucataras in Cu de toate
13 Sep 2018
Ce calitati trebuie sa ai ca sa fii un gurmand adevarat

Faptul ca mananci mult si ca afirmi ca mancarea este un aspect important din viata ta nu te transforma intr-un gurmand. Prima „regula” pe care o incalci este aceea ca, din cand in cand, savurezi cu o imensa placere un meniu la fast-food. Recunoaste! Ei bine, un gurmand adevarat nu ar savarsi o asemenea „blasfemie”.

Conform expertilor, una din patru persoane se declara gurmanda, insa foarte putine dintre ele au trasaturile care definesc un gurmand veritabil. Cunoasterea restaurantelor bune din oras se numara printre calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana care apreciaza mancarurile.

Foarte multe persoane se considera gurmande doar pentru ca obisnuiesc sa manance mult si ca mancarea este un aspect important in viata lor. Cu toate acestea, un gurmand adevarat trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a se putea autointitula astfel. El ar trebui sa stie sa aleaga cea mai buna carne la macelarie si sa deosebeasca un carpaccio de prosciuto, potrivit unui studiu. De asemenea, un gurmand trebuie sa stie ce vin se potriveste fiecarui preparat, sa cumpere alimente de la magazinele locale si sa nu manance la fast-food.

Iata ce calitati trebuie sa indeplinesti daca vrei sa fii un gurmand veritabil:
  • Sa stii care sunt cele mai bune restaurante din oras;
  • Sa poti alege cea mai buna carne pentru mancarea pe care urmeaza sa o gatesti si sa stii cum trebuie taiata aceasta;
  • Sa ai acasa multe mirodenii proaspete;
  • Sa poti recomanda restaurante care nu sunt foarte populare, dar care au mancare speciala;
  • Sa fii dispus sa dai bani multi pe mancare si bauturi; 
  • Sa fii la curent cu trendurile in materie de cooking si sa te abonezi la toate blogurile si site-urile culinare;
  • Sa cunosti nume si retete create de chefi de top; 
  • Sa nu pui gura pe fast-food;
  • Sa cunosti termeni gastronomici; 
  • Sa stii sa alegi vinul potrivit pentru fiecare preparat; 
  • Sa cunosti valoarea nutritionala a produselor.
Daca esti un gurmand veritabil si in acelasi timp nu te poti abtine din a gusta tot felul de preparate apetisante, atunci este bine sa ai grija de digestia ta.

Excesul alimentar iti poate provoca tulburari digestive, care conduc la o digestie deficitara, manifestata prin stari de disconfort gastric, greata, indigestie, balonare, senzatie de preaplin.

Un rol determinant in procesul de digestie este detinut de enzime care realizeaza si mediaza de fapt reactiile chimice din sistemul digestiv, precum absorbtia nutrientilor din alimente. Insa atunci cand facem exces, organismul nu mai poate secreta in mod natural aceste enzime, iar buna functionare a aparatului digestive este perturbata. Astfel apar manifestari neplacute precum crampe, arsuri, balonare si greata.

Metoda stimularii din exterior cu enzime digestive consta, atunci cand facem excese, in administrarea de suplimente alimentare care sa eficientizeze digestia.

DIGEX FORTE contine un amestec complex de 9 enzime digestive (amilaza, lipaza, proteaza, glucoamilaza, alfa-galactozidaza, lactaza, celulaza, invertaza, bromelaina) in cantitati de 3 ori mai mari decat oricare alt produs, un plus de de extract uscat de bila bovina care ajuta la digestia grasimilor și extract de ghimbir, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentatie inadecvata.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking