Ce se pune pe masa de Boboteaza - care sunt cele 12 feluri de mancare

Postat de Bucataras in Cu de toate
5 Ian 2016
Ce se pune pe masa de Boboteaza - care sunt cele 12 feluri de mancare

Se spune ca masa de Boboteaza trebuie sa fie la fel de incarcata ca cea de Craciun.

Astfel, pe 6 ianuarie, pe masa trebuie puse 12 feluri de mancare, iar totul trebuie aranjat in felul urmator: "pe masa din "camera de curat" se asterne o fata de masa, aleasa special pentru acest moment, sub fata de masa se pune fan sau otava, iar pe fiecare colt se pune cate un bulgare de sare."

Cele 12 feluri de mancare care se aseaza deasupra sunt urmatoarele:

1. Coliva

 

2. Bob fiert

3. Fiertura de prune sau perje afumate

4. Sarmale umplute cu crupe

5. Bors de "burechiuse" sau "urechiusele babei" - bors de fasole alba in care se fierb coltunasi mici, umpluti cu ciuperci, ce au colturile lipite in forma de urechiuse 

6. Bors de peste

7. Salau ca-n Ardeal

8. "Varzare" - placinte de post umplute cu tocatura de varza acra

9. Prajitura cu mac

10. Piftie

11. Cozonac

12. Tort de Sf. Ioan

 

Sursa articol: crestinortodox.ro
Sursa foto: evz.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking