Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?

Postat de Adinuta in Tehnici
30 Oct 2011
Ce trebuie sa stim cand gatim la cuptor carnea de pasare?

"Pana e gata" - suna o gluma culinara din popor. Si totusi, nu e chiar banal sa preparam carne de pasare (pui, rata, gasca, curcan) la cuptro - daca o vrem delicioasa?

Carnea de pasare gatita nu inseamna doar simpla ei introducere la cuptor pentru un anumit interval de timp. Inseamna sa stim exact ce cantitate de tip de pasare se face intr-un anumit interval de timp. De aceea e bine de stiut urmatoarele:

1. Carnea de pui: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 190 de grade Celsius + inca 20 de minute.

2. Carnea de rata: trebuie alocate 25 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade Celsius + inca 20 de minute.

3. Carnea de gasca: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 220 de grade Celsius + inca 20 de minute.

4. Carnea de curcan: trebuie alocate 20 de minute pentru fiecare 400 de grame, la 180 de grade + inca 20 de minute.


Important: alocati 30 de minute in plus daca pasarea este umpluta cu diferite amestecuri de alimente.

Cum stim ca s-a facut carnea: alegeti partea cea mai groasa a pulpei si faceti-i o incizie - daca zeama curge incolora, atunci e facuta, daca e roz, inca mai trebuie lasata. Daca aveti un termometru de bucatarie , interiorul carnii de pui trebuie sa fie la 70-75 de grade Celsius. Carnea de rata trebuie sa fie la minmum 57 de grade Celsius si poate fi servita cu zeama usor roz.

Nu uitati: dupa ce-ati scos pasarea din cuptor, lasati-o 10 minute, cel putin, sa se odihneasca, pentru ca sucurile interioare sa se aseze mai bine in carne. Si cand taiati veti obtine o carne mai zemoasa, mai suculenta, nu uscata.

Care este portia necesara pentru o persoana medie?

O persoana de varsta medie si cu greutate medie are nevoie pentru o portie de mancare de 300 de grame de carne de pui, 400 grame de curcan, 700 grame de carne de gasca si jumatate de rata. Toate aceste cantitati includ oasele.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking