Cele mai bune alimente impotriva frigului

Postat de kamy in Cu de toate
17 Noi 2010
Cele mai bune alimente impotriva frigului

Ghimbirul

Este un adevarat miracol. Caci daca stim bine virtutile afrodisiace ale acestuia, atunci stim mult mai putine despre acest excelent remediu antifrig. Ghimbirul ne ajuta sa ne imbunatatim circulatia sangelui, alunga virusurile si ajuta la incalzirea bronhiilor. Pentru a profita de binefacerile sale nu ezitati sa consumati zilnic, intr-o salata de fructe cu peste crud – in versiune japoneza – sau mai degraba sub forma de infuzie.

Polenul

Campion la toate categoriile alimentare bogate in vitamine si minerale,polenul este ideal pentru a lupta imptriva oboselii si a da un surplus de energie organismului. Plin de potasiu, magneziu, fier, dar si proteine si vitaminele A, B, C si E, este un adevarat cocktail pentru sanatate. Consumati zilnic 15-19 de grame timp de 3 luni. Puteti sa il diluati in suc de fructe sau sa il mestecati crud.

Supa de legume

Ideala pentru a ne incalzi dupa un gura de frig iernatic, supa este fara doar si poate mancarea preferata. Mereu proaspata si noua, puteti sa o preparati cu toate legumele posibile: morcovi, telina, cartofi, dovlecei, ardei, ciuperci etc. Este o solutie excelenta pentru a alunga frigul si a va improspata provizia de minerale, fibre si vitamine.

Citricele

Perfecte pentru un strop in plus de energie, pentru intarirea imunitatii si indepartatrea racelilor si a altor neplaceri iernatice,portocalele, lamaile, grepfruitul si alte citrice sunt cei mai mari campioni. Pline de vitamina C, nu ezitati sa consumati cat de mult puteti: sub forma de suc, milk-shake sau si mai bine intregi, cu pulpa, pentru a profita din plin de virtutile lor.

Ciocolata neagra

Recomandata in timpul iernii, ciocolata neagra este o mina de magneziu, care va ajuta sa evitati deprimarea si va mentine ridicat tonusul. Pentru a nu lua in greutate si a profita de toate beneficiile, multumiti-va cu 30g pe zi si preferati-o cu 70% cacao. Uitati de ciocolata cu lapte sau si mai rau alba. Nu contin mai deloc cacao si deci.. nici magneziu.

Fructele uscate

Incarcate cu energie, fructele uscate sunt pline de virtuti. Eliminarea apei permite o concentrare a tuturor proprietatilor acestor fructe. Usor de gasit, acestea sunt adevarate comori. Nucile, migdalele sau alunele sunt pline de acizi grasi esentiali, dar si de minerale, precum magneziul, cupru, seleniu, manganul sau zincul.

Usturoiul

Cel mai puternic antibiotic natural Trebuie sa ocupe un loc important in alimentatia noastra, mai ales iarna, cand riscurile de infectii sunt crescute. Nu ezitati sa il consumati. Si ceapa este extrem de interesanta. Consumati-le de preferinta gatite. Vor fi mai usor de digerat.

Avocado

Iarna, filmul hidrolipidic al pielii este pus la grea incercare. Rezultatul: devine extrem de uscata. Pentru a o hrani din interior, ganditi-va la avicado. Bogat in lipide mono-nesaturate, dar si in vitamina B si E, este o comoara pentru pielea voastra. Folositi-l in salata sau sub forma de masca, direct pe piele.

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking