Cele mai interesante sporturi de apă

Postat de Bucataras in Cu de toate
12 Mai 2023
Cele mai interesante sporturi de apă

Vacanțele sunt un timp de odihnă și de detașare de îndatoririle cotidiene. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu le poți petrece activ. Se spune că mintea se odihnește cel mai mult atunci când corpul este obosit. De aceea merită să te odihnești prin mișcare în această vară. Astăzi se poate alege dintr-o mare varietate de sporturi și activități nautice. Care va fi cel mai bun? Ce sa alegi pentru următoarea vară?

Wakeboarding - o combinație de snowboarding, windsurfing și schi nautic

O altă activitate interesantă de vacanță este wakeboarding-ul, care este un sport acvatic care constă în deplasarea la suprafața apei pe o placă, așa cum vei găsi pe https://sportano.ro/wakeboard/wakeboarduri. Placa este propulsată de o barcă sau un lift special de care este atașată o frânghie cu bară. În plus, picioarele sunt atașate prin legături speciale la placă. 

Unii spun că sportul este o combinație de snowboarding, schi nautic și windsurfing. Wakeboarding-ul a fost recunoscut oficial ca sport în 1993 în Statele Unite, dar câștigă popularitate în întreaga lume. 

Wakeboarding-ul oferă ceva mai multă adrenalină decât SUP, dar asta nu înseamnă că nu este pentru toată lumea. Dimpotrivă! Această activitate acvatică poate fi practicată și de copii. Merită menționat, însă, că la wakeboarding, o parte a corpului este mult mai încărcată. Prin urmare, antrenamentul regulat nu ar trebui să fie efectuat de copiii sub 9 ani, deoarece le-ar putea afecta negativ silueta.

Este greu să înveți să faci wakeboard? Absolut nu. Instructorii spun că învățarea nu trebuie să ne ia mai mult de o zi. Pentru a cunoaște elementele de bază ale acestui sport, merită să începi cu una sau două lecții cu un instructor care va explica regulile și va arăta tehnica corectă. Acest lucru va reduce riscul unui accident. De asemenea, merită să porți accesorii de protecție. Unul dintre cele mai importante lucruri este o cască care ne va proteja capul în cazul unui accident. 

Înotul pe o placă de SUP – de unde să începi?

De câțiva ani, înotul pe o placă de SUP sau schiul nautic au devenit din ce în ce mai populare și vei găsi ușor echipamentul necesar pe https://sportano.ro/wakeboard/schi-nautic. Este o abreviere pentru Stand Up Paddle, adică doar stai pe tablă și încerci să împingi cu paleta. SUP poate fi folosit tot timpul anului, dacă bineînțeles nu este gheață pe timpul iernii. Placa este umflată, dar poate fi pliată într-o geantă, rucsac și transportată peste tot. Este un pachet mic pe care îl poți lua cu tine în vacanță. 

Poți încerca acest sport la orice vârstă. Este destul de simplu și pentru toată lumea. Această placă de SUP funcționează un pic ca un caiac și te poți strecura prin diverse zone interesante pentru a urmări natura.

Kitesurfing - divertisment extrem pentru întreaga familie

Kitesurfing-ul este, de asemenea, un sport interesant. În ciuda faptului că este clasificat drept un sport extrem, instructorii consideră că este o introducere excelentă în alte sporturi acvatice. Kitesurfing-ul înseamnă alunecarea prin apă pe o placă propulsată de un zmeu. O placă de kitesurf arată aproape identic cu o placă de wakeboard disponibilă pe https://sportano.ro/, cu toate acestea, cele două sporturi sunt ușor diferite unul de celălalt. Principala diferență, desigur, este ceea ce te motivează. Într-un caz este o barcă sau un lift, iar în celălalt un zmeu.

Kitesurfing-ul este un sport extrem, motiv pentru care oferă multă distracție. De-a lungul timpului, poți evolua și învăța noi scheme. Contrar aparențelor, învățarea acestui sport nu este dificilă. 

Indiferent de sportul nautic pe care îl vei alege, merită să faci primii pași sub îndrumarea unui instructor cu experiență care îți va arăta cum ar trebui să arate tehnica corectă. 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking