Cele mai periculoase flori de camera

Postat de lia in Cu de toate
8 Feb 2011
Cele mai periculoase flori de camera

 Azaleea

Azalea este o planta pe cat de frumoasa, pe atat de toxica. 
Frunzele plantei, ovale, de culoare verde, sunt nocive. Odata ingerate, frunzele contin toxine ce pot provoca iritatii ale gatului. Alte simptome ar fi greata, senzatia de voma si diaree.
In cazurile mai grave frunzele acestei plante pot provoca convulsii si incetinirea batailor inimii.

Cyclamen

Cyclamenul are aspect de tufa, cu frunze carnoase si flori foarte mari si frumoase, de culoare alba, rosie sau violet. Dupa inflorire, tuberculii isi pierd frunzele si intra in perioada de repaus. 

Partea nociva a acestei flori de camere este tocmai tuberculul, periculos in caz de ingerare. Inghitirea tuberculului provoaca durerei abdominale, greata si diaree.

Strelitzia

Atunci cand infloreste, Strelitzia are aspectul unei pasari exotice cu penajul deschis in evantai, viu colorat a inflorire are aspectul unei pasari exotice cu penajul deschis in evantai, viu colorat, de unde si denumirea de „Pasarea paradisului”, sub care este cunoscuta aceasta floare. 
Tocmai aceste flori deosebite sunt toxice pentru ca au in componenta acid hidrocianic. Ingerarea accidentala a florilor duce la pierderea coordonarii, dezorientare, diaree si stare de voma.

  Cala

 Cala este una dintre cele mai apreciate plante pentru buchetele elegante insa putine opersoane stiu ca intreaga floare este toxica.
Inghitirea unei parti din aceasta planta poate provoca greata, dureri abdominal si diaree. 

Crinul pacii

Crinul pacii este una dintre cele 36 de specii de plante tropicale vesnic verzi. Floarea acestei plante este asemanatoare unei cale, mica si delicata. 
Atat frunzele cat si florile Crinului pacii contin oxalati de calciu care pot provoca arsuri, mancarimi, ameteli si o stare de voma, in caz de ingerare.

Ficus

Ficusul, desi este indragit de multe persoane, contine in frunze si in tulpina o seva laptoasa care este toxica. In intreaga lume exista aproximativ 800 de specii de astfel de arbusti, multe dintre acestea fiind cultivate si in ghivecele de interior. Ficusul, tinut in exterior, in zonele calde, poate ajunge pana la inaltimi de 75 de metri. Odata ce intri in contact cu seva acestui arbust, vei acuza mancarimi locale ale pielii, inrosiri si mici basici. Acestea se trateaza cu medicamente contra alergiilor si antiinflamatoare.

 

 

 

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking