Chipsuri din fructe facute acasa - o gustare fara conservanti

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin
2 Noi 2011
Chipsuri din fructe facute acasa - o gustare fara conservanti

Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si carbohidrati complecsi, ele reprezinta o gustare energizanta. Ele pot fi lasate sa se usuce pur si simplu sau puse intr-un cuptor pentru a le rumeni.

Ingrediente:

- 2 litri si 100 grame de apa

- o lingurita de suc de lamaie

 - pere si mere copate

 Preaparare:

 1. Pune apa intr-un bol si adauga sucul de lamaie. Apoi scoate cotorul fructelor.

 2. Taie fructele felii care vor avea cate o gaura la mijloc. Pune-le imediat in apa pentru a preveni oxidarea lor.

 3. Pentru a le usca la aer, ele pot fi puse pe o franghie si tinute in fata semineului pana cand se usuca. Pentru a le face la cuptor, ele se pun pe o foaie de copt, intr-un singur strat si se pun in cuptorul dinainte incins la 40 de grade.

 Se tin pentru o ora. Se creste apoi temperatura la 60 de grade si apoi se lasa intre 3 si 6 ore pana cand sunt gata. Lasa usa cuptorului usor deschisa pentru a preveni condensarea.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking