Cinci trucuri pentru a manca sanatos atunci cand nu ai timp

Postat de Bucataras in Cu de toate
24 Mar 2021
Cinci trucuri pentru a manca sanatos atunci cand nu ai timp

Să gătești trei mese sănătoase pe zi, deși un deziderat, uneori pur și simplu nu este fezabil. Uneori ești prea obosit sau pur și simplu nu ai dispoziția necesară să stai în bucătărie. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să îți menții dieta sănătoasă. Ci pur și simplu, trebuie să găsești o cale pentru a-ți umple stomacul cu alimente sănătoase, pentru care să nu petreci mult timp lângă cratiță. Și sunt unele trucuri pe care le poți folosi pentru a mânca sănătos chiar și atunci când ai programul încărcat sau ai un stil de viață dezordonat.

 

Cumpără produse alimentare preambalate

 Într-o lume ideală gătești totul de la zero. Însă, atunci când ai un program încărcat nu își permiți să petreci câteva ore în bucătărie. Prin urmare, te poți folosi de scurtături atunci când nu ai timp. Majoritatea hipermarketurilor are o ofertă variată de mâncăruri preparate înghețate și de conserve. Kaufland, spre exemplu, pe lângă raftul de conserve mai are și o linie de produse pregătite pentru a fi preparate acasă. Caserole cu supe, carne semi-preparată, pregătită pentru fi numai pusă în cuptor, produse tartinabile sănătoase precum humusul, toate le poți găsi în aceste magazine. Caută în catalogul actual Kaufland prețurile, pentru a economisi bani pe coșul de cumpărături.

 

Rezumă-te la preparate simple

 La români masa trebuie să fie încărcată. Și ce-i drept există o oarecare satisfacție în a găsi rețete elaborate. Însă, asta o poți face atunci când timpul îți permite. În schimb, când te grăbești, poți să optezi pentru rețete simple, eventual cu puține ingrediente. Într-adevăr, sună plictisitor și fad. Dar așa poți controla ceea ce mănânci, fără a apela la fast food. Iar dacă investești în condimente de calitate, atunci vei avea măcar parte de mâncare aromată. Apelând la rețete rapide, vei putea să îți menții planul de dietă și în ultimul rând, să mănânci sănătos.

 

Cumpără produse alimentare care nu necesită gătire

 Humus, brânză, somon afumat, măsline, prosciutto, ton, fasole la conservă, fructe și legume, toate pot alcătui mese echilibrate. Iar dacă le ai tot timpul în frigider, poți să încropești ceva pe fugă, fie că este un sandviș, un platou sau o salată. Nu trebuie să te complici foarte tare, atunci când nu ai timp să gătești. Iar dacă consideri că aceste produse sunt scumpe, poți să cauți cele mai bune oferte în cataloagele actuale ale magazinelor cu produse alimentare. În definitiv, este important să menții un echilibru între bugetul personal și dietă.

 

Îngheață mâncare din timp

 Atunci când gătești mai mult, îngheață resturile de mâncare. Astfel, le vei putea folosi în viitor fie la sandvișuri, fie la salate. De asemenea, atunci când ai mai mult timp liber poți să gătești în avans și apoi să îngheți mâncarea. De altfel, cele mai bune alternative la fast-food a românului sunt sarmalele înghețate. Faci multe din timp, le fierbi și apoi le congelezi.

 

Același lucru poți să faci și cu legumele. Fie îți pregătești din timp pungi legume pentru anumite tipuri de mâncare, pentru a le găti mai apoi, fie atunci când cumperi mai mult le cureți și le toci, pentru a le pune la congelator. Cu alte cuvinte, îți poți ușura munca în zilele încărcate dacă atunci când ai timp liber te organizezi.

 

Optează pentru mese copioase

 Atunci când ești ocupat, nu poți să iei pauză de masă foarte des. Ceea ce înseamnă trebuie să optezi pentru că o masă copioasă care te va tine în priză mai mult timp. În plus, dacă alegi această opțiune, elimini stresul de căuta alternative sănătoase pentru fiecare pauză mică de masă. De asemenea, poți să ai mereu cu tine snack-uri sănătoase precum rondele de morcovi, nuci sau fructe confiate pentru a-ți umple stomacul atunci când ești pe drum.

 

În realitate, singura metodă prin care îți poți menține o dietă sănătoasă atunci când nu ai mult timp liber este să o prioritizezi. Ai nevoie de puțină planificare pentru a evita mesele nesănătoase acele momente în care nu îți vezi capul de treabă. Însă, nu este deloc greu să faci asta, dacă îți creezi un ritm și te obișnuiești să ai mereu la îndemână produse de bază care pot fi transformate oricând în mâncare sănătoasă.

 

 

 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking