Ciuperca tibetana sau ciuperca de iaurt

Postat de jolygina in Legume
14 Apr 2011
Ciuperca tibetana sau ciuperca de iaurt

Ciuperca tibetana este o ciuperca din care obti un iaurt asemanator kefirului ,de fapt cica asa se obtine kefirul

am primit-o acum o luna si am aflat despre aceast iaurt obtinut ca face minuni ,de aceea am hotarat sa va impartasesc si voua aceasta minune ,

acasta cipercuta de fapt arata ca niste buchetele de conopida mici si combinata cu lapte se obtine un iaurt foarte bun la gust putin acrisor care este bun pentru dereglarile gastrointestinale ,se spune ca a facut minuni si pentru cei care au cancer

acest iaurt se prepara in felul urmator :

aceasta ciupercuta se spala sub jetul de apa rece dupa care se pune intr-un borcan de 400ml  peste care se toarna lapte aproape plin

se foloseste lapte de vaca nefiert (eu am folosit si de capra si nu s-a vazut diferenta)

dupa care se acopera si se lasa 24 de ore intr-un loc intunecos ,intr-un dulap ceva

se pune dimineata cel mai bine si a doua zi dimineata se strecoara printr-o strecuratoare ajutandu-va de o lingurita pentru ca iaurtul obtinut este destul de consistent ,

este bine ca strecuratoarea si lingurita sa fie din plastic

apoi se procedeaza la fel cu ciupercuta ,se spala sub jetul de apa si se pune iar lapte peste ea

la aproximativ 2 saptamani aceasta ciupercuta se inmulteste si trebuie separata jumatate din ea sau pur si simplu daca vreti pute-ti pune mai mult lapte pentru a obtine mai mult iaurt

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking