Coca cola si pepsi au fost declarate OFICIAL CANCERIGENE

Postat de ana77 in Bauturi
23 Mar 2012
Coca cola si pepsi au fost declarate OFICIAL CANCERIGENE

Reprezentanţii companiilor Coca-Cola şi PepsiCo sunt nevoiţi să îşi modifice formula care oferă culoarea băuturilor răcoritoare dacă nu vor ca pe eticheta produselor lor să apară atenţionări asupra riscului de îmbolnăvire de cancer a clienţilor, conform noilor reguli ale statului american California, informează Daily Mail.

Modificările au fost realizate deja în cazul băuturilor vândute de Coca-Cola în California şi vor fi extinse la nivel naţional pentru eficientizarea procesul de fabricaţie. Aditivul schimbat se numeşte 4-metilmidazol, este cunoscut şi ca 4-MI sau 4-MEI şi este vizat de către o organizaţie a consumatorilor din Statele Unite ale Americii numită Centrul pentru Ştiinţă în Interes Public (CSIP), membrii acestuia susţinând că substanţa este una de tip cancerigen.

Oficialii statului american California au introdus recent 4-metilmidazolul pe lista de substanţe cancerigene, după ce cantităţi mari ale acestuia au dus la apariţia de tumori în cazul animalelor, în ciuda faptului că studiile de specialitate nu au demonstrat faptul că el ar avea un efect similar şi în cazul oamenilor. "Faţă de CSIP, compania Coca-Cola se bazează pe fapte.

Fapt: cunoştinţele ştiinţifice legate de folosirea 4-MEI în alimente şi băuturi nu susţin acuzaţiile greşite cu care CSIP vrea să convingă publicul", a declarat Ben Scheider, purtătorul de cuvânt al companiei americane. "Nivelul de 4-MEI din produsele noastre nu reprezintă un pericol pentru sănătate şi nu reprezintă un risc.

În afara statului California, nicio agenţie de reglementare care se ocupă cu protecţia sănătăţii consumatorilor nu a declarat că 4-MEI este cancerigen pentru oameni", a mai adăugat el.

Doug Karas, purtătorul de cuvânt al Administraţiei americane pentru Alimente şi Băuturi, susţine, la rândul său, că este important ca oamenii să înţeleagă faptul că pentru a consuma cantitatea de substanţă administrată în timpul studiilor, o persoană ar trebui să bea peste 1.000 de doze de suc pe zi. În momentul de faţă, companiile Coca-Cola şi PepsiCo deţin aproape 90% din piaţa băuturilor răcoritoare, potrivit Beverage Digest.

Sursa:  email

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking