Colesterolul

Postat de ana77 in Bucataras eFeminin
12 Iul 2012
Colesterolul

Statisticile recente arată că peste o treime dintre români, chiar şi tineri cu vârsta sub 30 de ani, au probleme cu colesterolul mărit. Şi cum de la alimentaţie porneşte tot, să vedem ce alimente cresc colesterolul şi care reuşesc să-i stabilizeze nivelul.

Din informaţiile primite de la unii specialişti în domeniu, cărţile de sănătate citite şi alte documentări poti afla în mare, ce alimente pot să-ţi crească colesterolul şi care sunt cele mai indicate spre consum atunci când o persoană are hipercolesterolemie.

Lista cu alimentele pe care trebuie să le eviţi

1. Laptele integral

2. Branza grasă (inclusiv caşcaval, brânza topită)

3. Untul

4. Smântâna

5. Cremele: de brânză, de unt

6. Mezelurile

7. Carnea grasă şi organele

8. Popcornul

9. Dressing-urile pentru salate

10. Frişca

11. Chipsurile

12. Dulciurile din comerţ

13. Produsele de patiserie

14. Alimentele prăjite

15. Ouăle, în cantităţi exagerate (nu mai multe de 2 pe săptămână).

Aşadar, alege lactatele şi cărnurile cu mai puţină grăsime, produsele făinoase (paste, pâine) preparate cu făină integrală, orezul brun, ouăle fierte moi (nu prăjite) şi mâncărurile preparate cu cât mai simplu, fără multă grăsime, fără prăjeli şi arome artificiale gen vegeta, cuburi cu gust fel de fel. Dacă vrei să dai savoare mâncării alege verdeţurile aromate în funcţie de gusturi.

Soluţii care scad colesterolul

- Ovăzul (poţi să faci terci din fulgi de ovăz, de preferat cu apă sau lapte vegetal şi aromat cu mere şi scorţişoară)

- Migdalele crude

- Nucile crude

- Seminţele de dovleac crude

- Fisticul crud

- Alunele de pădure crude

- Seminţele de floarea soarelui crude

- Capsulele cu omega-3

- Ceaiul/tinctura de anghinare

- Peştele gras: anşoa, sardine, somon, hering, macrou care sunt bogaţi în acizi graşi omega-3

- Seminţele de in pe care le poţi adăuga măcinate sau întregi în salate, iaurt, supe, mâncăruri

- Uleiul de măsline extravirgin

- Merele

- Smochine, prunele uscate şi stafidele

- Avocado

- Fasole, linte, năut, mazăre, quinoa, amarant, hrişcă

- Legumele cu frunze verzi

- Bananele

- Ciocolata neagră cu peste 70% cacao, dar în cantităţi moderate.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking