Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Postat de Bucataras in Bucataras in oras
28 Iun 2024
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola

Sir Winston Churchill (1874-1965) a ocupat funcția de prim-ministru al Regatului Unit în două mandate: în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1940-1945) și din nou între 1951 și 1955. Churchill este cunoscut pentru rolul său decisiv în conducerea Marii Britanii către victorie împotriva Germaniei naziste și pentru discursurile sale inspiraționale care au menținut moralul britanicilor în cele mai dificile momente ale războiului​. Pe lângă cariera sa politică, Churchill a fost și un prolific autor, câștigând Premiul Nobel pentru Literatură în 1953 pentru scrierile sale despre istoria celui de-al Doilea Război Mondial. Provenind dintr-o familie aristocratică, tatăl său fiind Lord Randolph Churchill, iar mama sa Jennie Jerome, o bogată moștenitoare americană, Churchill a avut o viață marcată de numeroase realizări și contribuții semnificative la istoria globală.​

Legenda spune că lui Winston Churchill îi plăcea atat de mult brânza Gorgonzola încât a marcat zona de pe teritoriul Italiei în care acesta se producea cu un cerc roșu pe harta sa strategică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a preveni bombardarea fabricilor de brânză. Churchill era atât de pasionat de brânza Gorgonzola, încât o prefera față de Blue Stilton, regele brânzeturilor britanice. Înainte și după al Doilea Război Mondial, în weekenduri, un tren de marfă încărcat cu roți de brânză pleca de la Novara către Londra. Sursa: lastampa.it

O altă poveste frumoasă a brânzei gorgonzola este că s-a aflat în meniul premium al celebrului Titanic.

Titanicul a pornit în călătoria sa inaugurală spre New York din Southampton, în sudul Angliei, la 10 aprilie 1912, cu peste 2.200 de persoane la bord. În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, Titanicul, cel mai mare pachebot din lume la data plecării sale în călătoria inaugurală, s-a scufundat în apele Oceanului Atlantic. Nava a fost lovită de un aisberg. Tragedia s-a soldat cu moartea a peste 1.500 de persoane. Este unul dintre cele mai mari dezastre marime care s-au întâmplat pe timp de pace. La peste 100 de ani distanță s-a vândut la licitație un meniu al restaurantului de la clasa I a vaporului. Suvenirul, care prezintă semne de deteriorare cauzate de apă, a fost achiziţionat de către un licitator anonim în cadrul vânzării organizate de Henry Aldridge & Son. Participantul a achitat pentru meniu suma de 66.000 de lire sterline (81.000 $).

În ziua catastrofei, pe 14 aprilie 1912, pasagerii clasei I puteau alege să mănânce file de calcan, pui a la Maryland, cotlete de miel la grătar, creveţi, maioneză de somon şi sardine afumate. Pasagerii au servit şi platouri bogate din brânzeturi. Cheshire, Stilton, Gorgonzola, Edam, Roquefort Cheddar sau Camembert sunt câteva dintre sortimentele din care au putut alege. Iar ca băutură, au servit bere la draft din Munchen, cu gheaţă.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking