Cum pastram mai mult timp alunele

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare
14 Oct 2015

Ina si Reteta Video ne arata ce solutii simple putem gasi la probleme obisnuite:
https://vimeo.com/142156021

Sa nu-mi spuneti ca nu vi s-a intamplat sa desfaceti o punga cu alune si sa nu mai ramana cateva! La mine e ceva frecvent, pentru ca nu conteaza cantitatea pe care o mancam, ci mai importanta e pofta pe care o avem!

 

Si uite asa camara se umple cu borcane si borcanase cu diverse seminte, nuci, alune, caju, fistic si te mai miri ce alte rontaieli. Cateva mai ajung si in frigider, in pungi din hartie bine capsate, dar alea sunt printre cele norocoase.

Sa nu va mai zic ca spatiul este limitat si cate sa tot inghesui? Plus ca exista si pericolul sa rancezeasca sau chiar sa ajunga la ele niscaiva insecte.

Noua metoda de pastrare este sa le videz, in pungute mai mici, potrivite pentru o rontaiala la un film. Vrem alune? Desfacem o punga vidata cu FoodSaver! Vrem fistic? Nicio problema! Aparatul FoodSaver elimina aerul si sigileaza pungile, astfel incat le pot pastra acum de pana la 5 ori mai mult timp la fel de savuroase.

Gasim o super oferta si cumparam o cantitate mai mare? Nimic mai simplu! Le pun in pungute potrivite, le videz si oricand avem pofta, le gasim in camara la fel de proaspete. Si mai pot sa fac ceva, sa etansez pungile fara sa scot aerul din ele, adica sa le am exact cum sunt la magazin, pentru ca FoodSaver face si asta.

Cu o simpla apasare pe buton nu mai risipim alimentele, deci nu mai aruncam banii, avem mai mult loc in camara si avem oricand la indemana gustarea preferata pastrata in conditii mai bune si pentru o perioada de 5 ori mai mare decat in mod obisnuit.

 

Mai comod nici ca se poate! Ce rontaiala va doriti la filmul din seara asta?

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking