Cum să faci cartofi prăjiți gustoși și sănătoși

Postat de Bucataras in Cu de toate
21 Feb 2022
Cum să faci cartofi prăjiți gustoși și sănătoși

Cartofii prăjiți sunt între cele mai consumate preparate culinare în toată lumea. Sunt ieftini și ușor de gătit, dar motivul principal pentru care sunt atât de populari este că sunt delicioși și sățioși. Totuși, oricât de mare ar fi pofta, de multe ori ne abținem de la ei, pentru că, prin prăjire, aportul caloric este semnificativ și îngrașă. Dar dacă alegi metoda potrivită de prăjire, poți scăpa de această grijă. Spre exemplu, cu o friteuză aleasă cu atenție îți poți pregăti cei mai delicioși și mai sănătoși cartofi prăjiți, pe care îi poți consuma zilnic fără emoții. Însă, așa cum am subliniat, acest echipament trebuie ales cu atenție, iar ghidul Hendi.ro îți oferă toate informațiile de care ai nevoie. Vei afla că există friteuze care prăjesc cu o cantitate foarte redusă sau chiar fără ulei.

 

După ce analizezi aceste informații și iei o decizie, este important să ții cont de câteva trucuri care te vor ajuta să faci cei mai buni cartofi prăjiți.

 

Alege soiul potrivit pentru prăjire

 Cartofii albi sunt cei mai potriviți pentru prăjire. Structura lor le permite să rămână pufoși pe interior și crocanți la exterior după procesul de prăjire. De asemenea, culoarea va fi una plăcută, aurie.

 

Ține-i în apă înainte de prăjire

 Cei mai mulți dintre noi clătim cartofii înainte de prăjire, însă și mai bine este să-i ții în apă rece aproximativ o oră înainte de a-i pune la gătit. În acest fel se elimină o cantitate mai mare de amidon din compoziția lor și vor fi mai crocanți.

 

Prăjește-i de două ori

 Prăjirea dublă ajută, de asemenea, să obții un preparat mai crocant, mai aspectuos și mai delicios. Se face extrem de simplu dacă ai friteuză. Prima prăjire se face timp de 5 minute, la aproximativ 160-170 de grade, după care scoți cartofii din ulei și îi lași la scurs într-o sită sau pe un grătar timp de 10-15 minute. Apoi îi pui din nou la prăjit, de această dată la o temperatură mai ridicată, de 190 de grade, până sunt gata.

 

Adaugă sare la final

 Mulți dintre noi fac greșeala să pună sare peste cartofi chiar la început, crezând că astfel prind gust. Dar sarea îi va înmuia foarte tare, iar la final s-ar putea să te alegi cu un preparat care să semene mai mult cu un piure. Din acest motiv este important să adaugi sarea după ce cartofii sunt scoși de la prăjit.

 

Acum, după ce ai aflat cum poți găti cei mai gustoși cartofi prăjiți, rețetele de pe blogul Academy of Culinary Nutrition îți vor fi de folos pentru un meniu variat și sănătos cu cartofi prăjiți.

 

Foto: Pexels

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking