Cum sa folosesti corect cutitul in bucatarie, fara sa-ti tai degetele

Postat de Bucataras in Tipsuri
8 Sep 2015
Cum sa folosesti corect cutitul in bucatarie, fara sa-ti tai degetele

Cu siguranta vi s-a intamplat sa va mai taiati atunci cand a trebuit sa tocati legumele pentru o supa. 

Ei bine, exista cateva reguli pe care, daca le respectati, nu o sa mai aveti niciodata grija degetelor pierdute printre ingredientele pentru vreo tocanita.  

Deci, iata:

1. Niciodata nu taiati lucruri in mana. Folositi intotdeauna tocatorul.

2. Folositi cutite care au fost ascutite bine. S-a demonstrat ca cele mai multe accidente in bucatarie se intampla datorita cutitelor a caror lama aluneca pe alimentele pe care ar trebui sa le taie. 

3. Tineti cutitul corect: cu degetul mare si aratatorul apucati lama, in timp ce celelalte 3 degete cuprind manerul. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca mai bine:

How to properly hold a kitchen knife

How to hold a kitchen knife without cutting your fingers off

Posted by Mashable Food on Sunday, September 6, 2015

4. Degetele cu care tineti alimentele pe tocator trebuie sa aiba unghiile paralele cu lama cutitului.  

5. Tocatorul trebuie sa nu se miste deloc, atunci cand tocati legume. Daca totusi observati ca exista riscul ca acesta sa se deplaseze de pe masa de lucru, atunci este indicat sa puneti sub tocator un prosop. 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking