Cum sa iti faci muscata sa infloreasca puternic: Sfaturi simple si sigure

Postat de Stella29 in Casa si Gradina
27 Mai 2024
Cum sa iti faci muscata sa infloreasca puternic: Sfaturi simple si sigure


Muscata este una dintre cele mai indragite flori, datorita culorilor vibrante si usurintei cu care poate fi ingrijita. Cu cateva secrete de ingrijire, te va bucura cat e vara de lunga, daca le aplici corect.Flori bogate si sanatoase? Uite cum le obtii:

1. Lumina potrivita

Iubesc soarele, asa ca cel putin 6 ore de lumina solara pe zi le va prii din plin! Daca nu ai aceasta posibilitate, o fereastra orientata spre sud sau sud-vest este ideala.


2. Udare moderata
Muscatele trebuie udate periodic, dara fara exces si fara stagnarea apei in farfurioare. Ba chiar e recomandat ca intre udari, pamantul sa se usuce usor si abia atunci sa efectuezi udarea.

3. Sol bine drenat
Un amestec de pamant de flori cu nisip le prieste de minune, deoarece prefera un sol bine drenat.  Acest lucru va preveni aparitia bolilor si a mucegaiului.

 4. Fertilizare regulata
O data la doua saptamani, in timpul sezonului de crestere (primavara si vara) aplica un ingrasamant, dar nu cu prea mult azot (acesta stimuleaza cresterea frunzelor in detrimentul florilor). Acesta va stimula inflorirea muscatelor.


5. Taierea corecta
Periodic indeparteaza frunzele si florile uscate, pentru a stimula planta sa infloreasca, sa se concentreze pe boboceii noi si pentru mentinerea unei forme frumoase.


6. Protectie impotriva daunatorilor
Verifica in permanenta sanatatea plantei si nu ezita sa aplici, daca este cazul si planta are daunatori (precum paduchii sau acarienii),  solutii pentru daunatori, fie insecticide, fie solutii preparate acasa, cum ar fi o solutie de apa si sapun.


Concluzie


Inainte de toate aceste sfaturi, muscatele au nevoie de multa dragoste si atentie. Iar daca alaturi de astea vei aplica aceste reguli destul de simple, muscata te va rasplati cu aranjamente de vis, asa cum vezi in imagini.

sursa imagini La Ponton - Madei jud Neamt

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking