Cum sa reduci risipa de carne, prin vidare cu ajutorul aparatului Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare
16 Oct 2015
Cum sa reduci risipa de carne, prin vidare cu ajutorul aparatului Food Saver

Culinary Rainbow s-a alaturat campaniei de constientizare a risipei alimentare initiate de FoodSaver. Ea ne impartaseste noile experientele sale cu aparatul de vidat:

Cu toții congelăm carne și preparate din carne, iar de cele mai multe ori, deși nu congelăm cantități mari, constatăm că nu prea ne mai încape în lădița congelatorului. Alteori, poate prinde diferite gusturi, sau nu apucăm să o consumăm într-un termen rezonabil. 

Food Saver  mă ajută acum să depozitez carnea în condiții mult mai bune și să economisesc mai mult spațiu. Mai mult decât atât, acesta menține alimentele proaspete de pana la 5 ori mai mult timp.

Știm bine faptul că vidul reprezintă un spațiu care nu conține aer sau alte gaze, astfel dezvoltarea microorganismelor în aceste spații este foarte redusă. Ne putem bucura, așadar, de alimente proaspete și de mai bună calitate. Este un aparat cu un design modern și foarte practic, oferindu-ne posibilitatea să-l depozităm atât în poziție orizontală cât și verticală, economisind spațiu. 

Food Saver  vine în dotare cu pungi de diverse accesorii realizate din materiale care nu conțin BPA (Bisfenol A ), un compus sintetic suspectat de anomalii congenitale, pubertate precoce și anumite tipuri de cancer. Dispune și de o tăviță de picurare detașabilă, foarte utilă atunci când vidăm preparate umede. Pungile se pot reutiliza, fiind nevoie doar a fi spălate.

Eu am vidat de această dată carne de pui de țară. Am folosit pungi de pe rolă, pe care le-am tăiat după necesitate cu ajutorul cutter-ului inclus.

Am fixat unul din capetele pungii pe șina de sigilare, apoi am închis aparatul apăsând ambele capete ale acestuia până când banda verde a butoanelor laterale a devenit vizibilă.

Am apăsat butonul de sigilare separată și am urmărit ledul roșu. La etapa de sigilare separată vor fi aprinse două leduri: unul verde și unul roșu. În momentul în care cel din urmă a dispărut, putem deschide aparatul pentru a ridica și utiliza punga personalizată.

Am așezat carnea în pungă. Capătul superior al acesteia l-am introdus în tava de picurare pentru a proteja aparatul. Am închis din nou capacul aparatului cu grijă ca banda verde de pe butoanele laterale să devină vizibilă.

Am apăsat butonul central și am așteptat că punga să fie vidată. Ledul roșu se va aprinde în momentul în care procesul de vidare s-a finalizat, începând apoi automat cel de sigilare care se va încheia în momentul în care se va aprinde ledul verde.

Acum carnea este vidată și gata pentru a fi depozitată în lada congelatorului. 

După cum se vede în imagine, aparatul a aspirat pur și simplu apa ce a mai rămas pe carne după ce aceasta a fost spălată și pregătită pentru vidare. Aici tava de picurare și-a intrat în rol. Ulterior am scos-o, am spălat-o iar după ce s-a uscat am așezat-o înapoi, la loc.

Am depozitat carnea și am trecut la vidarea altor alimente. Sunt foarte încântată de acest aparat. Mă ajută să păstrez alimentele mereu proaspete, organizate și în siguranță.

Mai multe detalii, dar și alte accesorii găsiți pe site-ul Food Saver Romania.

O campanie Bucataraș.ro și FoodSaver.

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking