Cum se prajeste corect pestele file

Postat de AlexTeacher in Tehnici
28 Apr 2017

Mai intai scoate toate oasele.  Apoi taie pestele in bucati de 100 -120 grame, portia potrivita. 

Fa cate 2 crestaturi pe partea nu pielea, nu foarte adanci. Pielea crocanta a pestelui mai este denumita si “baconul marii”.

Condimenteaza fileurile cu sare si piper.

Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa, pentru ca pestele sa nu se lipeasca. Toarna putin ulei de masline si pune fileu cu pielea in jos, apasand foarte bine cu o spatula, pentru a nu se strange.

In momentul in care s-a gatit 3 sferturi, intoarce file-ul, stoarce fresh de lamaie deasupra si ia tigaia de pe foc. Lasa pestele sa se gateasca in caldura din tigaie inca 1-2 minute.

 

Scoate pestele pe un servetel, pentru a absorbi din ulei si apoi ai un file perfect prajit. 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking