Curăţarea naturală a casei

Postat de botcrina in Tehnici
24 Ian 2012

Agenţi de curăţare naturali

Atunci când folosim produse pentru curăţat ar trebuii să ne gândim de două ori înainte de a le folosi, pentru ca sunt foarte perculoase pentru noi şi familiile noastre. O soluţie la această problemă ar fi înlocuirea lor cu produse alternative casnice:

  • soluţie de curăţat universală: dizolvaţi 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă caldă, apoi puteti curăţa cu aceasta aproape orice;
  • soluţie de curăţat cuptorul (electric sau de la aragaz): umeziţi pata cu apă cât cuptorul este încă călduţ, apoi adăugaţi sare, când cuptorul s-a răcit, răzuiţi pata uşor, apoi ştergeţi cu o lavetă;
  • soluţie de curăţat geamuri: preparaţi o soluţie din oţet şi apă şi introduceţi-o într-un pulverizator pentru o eficienţă mai mare, sau puteţi folosi spirt medicinal tot aşa, folosit cu pulverizatorul;
  • deodorant natural:evitaţi deodorantele chimice, deoarece sunt foarte periculoase, mai bine creşteţi o plantă frumos mirositoare sau agăţaţi undeva bucheţele cu levănţică sau mentă:
  • pastă pentru curăţat toaleta: preparaţi o pastă din suc de lămâie şi borax (se găseşte în supermarket-uri), aplicaţi pe vasul de toaletă şi lăsaţi să acţioneze circa 2 ore, după care frecaţi şi clătiţi;
  • soluţie pentru curăţat scurgerile: puneţi o jumătate de cană de bicarbonat de sodiuşi adăugaţi jumătate de cană de oţet peste, turnaţi soluţia prin scurgere şi aşteptaţi 5 minute, apoi turnaţi un ibric plin cu apă fiartă. 

Scăpaţi de mucegai

Pentru a scăpa de mucegai trebuie să vă asiguraţi că menţineţi umezeala sub control, acest lucru se poate realiza verificând constant toate încălzitoarele pentru casă, maşinile de gătit cu lemne, şemineele, iar camerele unde acestea sunt folosite  să fie bine ventilate în permanenţă. De aemenea trebuie să verificaţi robinetele care picură sau acoperişurile găurite. Multă lume nu ştie că de fapt tusea şi strănuturile, dar şi unele boli respiratorii, provin de la sporii de mucegai din casele lor.

Scăpaţi de  bacterii

Folosiţi un spray dezinfectant pentru a curăţa  clanţele, receptorul de telefon şi robinetele pentru a vă proteja familia când unul dintre dumneavoastră se îmbolnăveşte.

Aveţi grijă cu periuţa de dinţi, pe aceasta când este umedă se instalează foarte mulţi microbi, multe virusuri, gripă şi pot supravieţui cel puţin 24 de ore. Pentru a evita asta clătiţi zilnic periuţa cu apă oxigenată sau apă de gură.

Distrugeţi germenii de pe buretele sau laveta de spălat vase, este foarte posibil ca atunci când ştergeţi vasele să transferaţi de pe acestea bacterii din mâncare precum Salmonella sau Camphylobacter. Pentru a sccăpa de acestea schimbaţi laveta sau buretele săptămânal şi lăsaţi-le la uscat la aer. Dezinfectaţile într-un amestec de apă şi înălbitor.

Înlăturaţi praful

Acarienii de praf sunt creaturi microscopice care se hrănesc cu celulele moarte, ce se descuamează, iar excrementele lor pot declanşa alergii. Pentru a scăpa de acest lucru neplăcut trebuie să spălăm hainele la temperaturi de peste 60 grade C. Plapuma şi cuverturile pe care nu doriţi să le spălaţi aşa des, pot fi puse în maşina de spălat doar pe ciclul de uscător.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking