De ce e Romania altfel VII Arta confruntarii

Postat de Mutulica in Cu de toate
25 Sep 2018
De ce e Romania altfel VII Arta  confruntarii

Noi am trecut de la o societate guvernata de frica la una anarhica in care poti spune orice fara nicio consecinta , iar golanii , taratii si cei lipsiti de scrupule fac tot ce le trece prin cap.

De ce oare in anii de liceu nu se invata arta de a dialoga , arta confruntarii de idei  si inclusiv ce ne ramane de facut atunci cand dialogul esueaza? De ce nu se invata tehnicile de manipulare si de invrajbire inclusiv cele folosite de mijloacele de informare in masa care apara de fapt interesele patronilor si nu dreptul la informare?!  

Sa va mai vorbesc despre bunul simt obligatoriu? Despre dejectiile pe care nu e normal sa le indure o persoana pentru ca ideile sale nu sunt in acord cu grobianul care nu stie ce este o confruntare de idei si tine mortis sa-si afiseze opinia inclusiv prin sicane si intruziuni in discutiile celui ajuns in postura de persoana cunoscuta  pentru ideile sale?

Am ajuns sa-i consider fie naivi  fie pusi pe capatuiala pe cei care se implica in viata politica! Ce fel de dialog poate stimula o societate unde sicanele , jignirile ,  improscarile cu noroi tin loc de argumente? Si ce motivatie poate sa aiba un om capabil pentru a intra in cloaca publica?

Ce ar fi daca am sti cum sa protestam , cum sa-i izolam pe provocatori , cum sa ne ferim de situatii ce pot degenera in confruntari fizice ? Cati stiu care sunt conditiile ce trebuie sa le indeplineasca o manifestatie pentru a fi legala ? E un amanunt neglijat de multi protestatari convinsi ca democratia inseamna sa blocheze circulatia cand au ei chef.

Si nu in ultimul rand , nu ar fi corect , cand vrem sa iesim in strada cu orice pret,  sa stim ce ne asteapta , sa acceptam ca vom plati si sa fim in stare sa o facem pastrandu-ne calitatea de oameni ?

Credeti ca ar fi o propunere deplasata ca tinerii sa aiba ore in care sa invete sa protesteze , sa previna interventia fortelor de ordine si cum sa reactioneze cand intervin fortele de ordine ? Oare stim toti ce drepturi si ce obligatii avem in astfel de situatii?

Eu cred ca ar fi bine sa avem o societate pregatita si pentru o zi a confruntarii ca cea din 22 decembrie 89 pentru a sti cum sa ne ferim de gunoaiele care astazi au invadat spatiul public.

Foto

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking